Handboll, SHE, Kvartsfinal 1, Sävehof - Önnered

SLUTSPELET BÖRJADE MED VINST

Fredag, första slutspelsmatchen och vinst med 27–23! Det enda som saknades i Partille Arena i kvartsfinal 1 mot Önnereds HK var förstås publiken.

Sävehof fick en fin start på slutspelet där matchens tre första mål ordnades av Jamina Roberts, Nina Dano och Ida Lagerbon. Som ett slutspel och dessutom ett derby indikerar, skulle det dock bli en jämn kamp där Önnered fick utdelning i sitt sju-mot-sex-spel och efter en kvarts spel var gästerna tillbaka jämsides med siffrorna 7–7 på Partille Arenas jumbotron.

Även när halva matchen var spelad skiljde det inget mellan lagen. Ställningen var då 12–12.
– Jag tror att de använde sju mot sex i 55 minuter i dag och hade vi satt våra lägen i tomt mål, så hade det varit en annan match. Men i dag missade vi dem och då är det en fördel att spela sju mot sex. De lyckades med det i dag, men jag är också stolt att de inte lyckades hela vägen, kommenterade huvudtränare Rasmus Overby situationen att försvara mot en extra utespelare.

Som Overby är inne på skulle en ny gulsvart ledning så sakteliga byggas upp. Dano tog laget två mål upp innan Trine Mortensen några minuter senare satte dit bollen som innebar tremålsledning. I slutändan skulle det skilja fyra mål mellan lagen där slutresultatet skrevs till 27–23. Därmed tog IK Sävehof hem den första kvartsfinalen.
– Det är det här vi har väntat på! Matchen blev exakt som vi hade tänkt. Önnered bjöd upp till dans i dag och jag tycker att de spelade en bra match.
– Jag är väldigt stolt över att vi höll våra huvuden kalla och vann komfortabelt. I andra halvlek ledde vi ändå med två-tre bollar hela tiden så det var aldrig helt nära, men beröm till Önnered.

Nu väntar ett landslagsuppehåll innan det är dags för kvartsfinal nummer två. Overby ser det som en möjlighet att fortsätta slipa på delar av spelet.
– Landslagsspelarna ska iväg med landslaget och så får vi andra en bra träningsvecka där vi kan fila lite på detaljerna. Det blir en bra vecka för oss, det var längesen vi hade en vecka utan matcher, summerade huvudtränaren.

IK Sävehofs målskyttar: Ida Lagerbon 8, Jamina Roberts 5, Nina Koppang 4, Mathilda Lundström 3, Nina Dano 3, Laura Jensen 3 och Trine Mortensen 1.

Önnereds HK:s målskyttar: Tilda Olsson 8, Janita Svenheden 5, Maria Sundin 3, Tilda Matthijs 3, Linnea Säreborn 3 och Hanna Örtorp 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..