Skövde slog herrarna!

IFK Skövde tog chansen efter en klar seger över IK Sävehof, nu kommer avgörandet mot Lugi på lördag.

Efter en gedigen laginsats tog IFK Skövde chansen att fortfarande vara med i slutspelsdiskussionen efter att direkt i andra halvleken rycka ifrån Sävehof till ledning med sju mål efter tio minuters spel.

Därefter orkade inte Sävehof resa sig och IFK kunde spela ut och insatsen var en av de allra bästa prestationerna under hela säsongen.

Den första halvleken var jämn med IFK Skövde hela tiden i ledning, Sävehof var så nära som 12-11 efter 22.50 och 14-13 efter 27.58. Sävehof fick ett par ytterligare chanser att kvittera men Michal Shejbal tog två frilägen från Erik Fritzon innan halvleken var över med hemmalaget i ledning med 15-13.

Efter fyra raka mål i inledningen av andra halvleken fram till ledning 19-13 ångade hemmalaget på och efter femton minuters spel var ledningen 24-16 och Sävehof var ett slaget lag.

Den stora segerorganisatören i hemmalaget var Johan Elf som visade en härlig inställning och attityd och gick i frontlinjen för sina lagkamrater och tog mycket stryk.

I övrigt så var Fredrik Arvidsson säker i sitt läge och satte sex mål på sju försök. Einar Logi-Fridjonsson visade åter bra takter med sina fem mål. Michal Shejbal kom upp i sexton räddningar och kom upp i 41 % i räddningsprocent. Även Erik Svernling och Magnus Johansson förtjänar beröm.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..