Handboll, Handbollsligan, Önnered - Sävehof

SKÖVDE BESEGRADES PÅ BORTAPLAN

IK Sävehof säkrade två poäng borta mot IFK Skövde efter seger 32–30. Sebastian Karlsson avgjorde matchen definitivt efter ett snyggt kombinationsspel.

På onsdagskvällen var landslagsuppehållet äntligen över och det var dags för Sävehof att ta sig an motståndare i Handbollsligan igen. Den här gången var det IFK Skövde som stod för motståndet och det skulle bli en jämn kamp.

Fram till ställningen 10–10 skiljde det som mest ett mål mellan lagen, men då bröt hemmalaget den sviten. Att hämta upp tre raka Skövde-mål blev uppgiften för Sävehof och det var Sebastian Karlsson som lyckades sätta dit kvitteringen till 14-lika i en målrik första halvlek. Vid signalen för halvtid skulle det dessutom vara gulsvart ledning efter att Adam Blanche satt dit 16–15.

Högt tempo var det även i inledningen på andra. Tre mål på mindre än 60 sekunder fick publiken se och det var Sävehof som ökade övertaget till två bollar under den perioden. Överlag var det en positiv gulsvart start på halvleken där laget så småningom skaffade sig ett fyramålsöverläge.

När lagen ställdes mot varandra tidigare under säsongen slutade matchen oavgjort och jämnt skulle det bli hela vägen även denna gång. För med knappa kvarten kvar att spela var det utjämnat igen och Skövde satte sig även i förarsätet igen – men bara tillfälligt. Sebastian Spante sköt in två betydelsefulla mål i slutskedet och det som definitivt avgjorde matchen var ett suveränt uppsatt spel där Karlsson i fritt läge skickade in sitt åttonde för kvällen på pass från en annan åttamålsskytt, nämligen William Bogojevic. Det innebar 32–30 på resultattavlan och laget tog med sig två poäng hem till Partille.

Vinsten tar laget nu med sig in i förberedelserna för superveckan i Partille Arena med tre dubbelevenemang från lördag 2:e november till lördag 9:e november. Se samtliga sex matcher för 150 kronor, gäller endast vid förköp på savehof.ebiljett.nu senast 2:e november.

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..