Handboll, SHE, Sävehof - Kungälv

SKÖN BORTASEGER MOT SKARA

IK Sävehof besegrade Skara HF på bortaplan i kvartsfinal 2 på söndagskvällen. Segersiffrorna skrevs till 24-19 och innebär att laget har möjlighet att avgöra kvartsfinalserien nästa vecka.

Inledningsvis var det inte målskyttarnas match. Enda gången bollen passerade mållinjen under de första fem minuterna var efter ett säkert straffkast signerat Emma Fernis. När väl det första spelmålet kom var det också just högersexan som var pricksäker i sitt avslut. I Sävehof-målet var det Christina Elm som spikade igen och släppte inget förbi sig förrän matchklockan nått sju och en halv minut. Överlag gjorde målvakten en strålande halvlek där hon parerade fler än hälften av skotten hon fick emot sig.

Precis som i den första kvartsfinalen mellan lagen lyckades Sävehof gradvis öka avståndet ner till Skara ju längre den första halvleken pågick och vid signalen för 30 spelade minuter var det gulsvart ledning med 12-6.
– Vi spelade en exceptionellt bra första halvlek och visade hur bra handboll vi kan spela. Men det blir en konstig match och man visste inte riktigt vilket ben man skulle stå på, sade huvudtränare Rasmus Overby.

Fernis och Linnea Pettersson gjorde den andra halvlekens två första mål och det betydde att Sävehof fick ett ännu säkrare grepp om den här kvartsfinalen. Men sedan replikerade Skara med tre snabba mål och när Sävehof sedan hade mycket svårt att hitta rätt i offensiven under halvlekens mitt, kröp hemmalaget farligt nära. Elva minuters måltorka satte Tilda Olsson stopp för, vilket innebar 19-16.
– Vi tog för snabba avslut, förklarade Overby den tuffare perioden i den andra halvleken.
– Det var för mycket sidled och vi fick kontringar emot oss. Bakåt fick vi inte stopp som vi hade fått i den första halvleken.

Faran var inte heller över trots Olssons befriande mål. Avståndet mellan lagen krympte till blott ett måls skillnad och vore det inte för ett par räddningar av Isabella Mouratidou, som kommit in i målet, hade kvitteringen varit ett faktum. Men även målskyttet kom igång bättre och två Amelia Lundbäck-fullträffar kom i helt rätt läge. Det var inte en lika övertygande seger som i den första kvartsfinalen, men en tuff bortamatch klarades av med 24-19 som slutresultat.
– I halvtid pratade vi om att det var en tät match och att de skulle göra allt för komma tillbaka. Så vi var inställda på en jämn match och Skara är ett svårt ställe att spela på.

Segern innebär att Sävehof går upp till 2-0 i matcher. På torsdag (4:e april) finns därmed chans att avgöra kvartsfinalserien hemma i Partille Arena.
– Vi ska visa att Sävehof är att räkna med och att vi är ett bättre handbollslag än Skara. Vi kommer gå all in för vinsten, hälsar huvudtränaren inför den kampen.

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..