Skitmatch mot Bajen

Om damerna inledde sömnigt i dagens match så var herrarna snarare som paralyserade. När dessutom Hammarby gick in med en härlig inställning ramlade bollarna in i parti och minut bakom Daniel Bergquist i målet. Bajen gick på snabba avslut och fick utdelning mot ett Sävehof som var riktigt dåliga både framåt och bakåt. Matchen var inte gammal när Hammarby ryckt ifrån till 8–2.

Bortalaget hade fortfarande ledningen med fyra bollar i paus innan Sävehof på allvar blandade sig i leken. Utan att egentligen imponera kröp man närmare och närmare och när Victor Fridén snyggt flippade in en straff var vi ikapp, 16–16.

Men Sävehof orkade aldrig riktigt knyta till säcken och efter en stunds orgie i missade målchanser från bägge lagen var det istället Hammarby som återtog kommandot. En skara grönvita fans på läktaren vrålade ”kämpa Hammarby” – och det gjorde stockholmarna också.

Sävehof gjorde en sista kraftansträngning, och Jonathan Stenbäcken höll med några kanonskott sitt lag kvar i matchen. Men med 30 sekunder kvar att spela räddade Hammarby-målvakten ännu ett skott från Stenbäcken – och segern var säkrad. De grönvita jublade som om de just vunnit SM-guld. Och det hade de ju nästan, de hade slagit de regerande mästarna. Men med all respekt för våra motståndare så var det idag en mycket blek insats av fjolårets guldlag.

Hammarby visade att de är ett bättre lag än vad tabellen visar. Sävehof visade å andra sidan inte mycket – förutom att de har en låg lägstanivå…

IK Sävehof – Hammarby IF 24–25 (10–14)
Sävehof: Jonathan Stenbäcken 10 (2), Victor Fridén 5 (2), Robert Johansson 2, Tobias Albrechtson 2, Niclas Barud 2, Erik Fritzon 2, Emil Berggren 1.
Hammarby: Fredric Pettersson 5, Anders Wiik-Rydberg 5, Jonathan Wenell 3, Johan Henriksson 3, Kasper Ottesen 3, Josef Pujol 2, Martin Dolk  2 (1), Hampus Elgán, Lars Arvidsson.

Utvisningar IKS: 3×2 min. HIF: 1×2 min.

Publik: 810

Text: Mikael Karlholm
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..