170921_henrik_signell_640

SIGNELL OM LÄGET

Det blev förlust senast (23-26 mot Kristianstad) och såklart att det finns ett mått av revanschlusta efter det, men tränaren Henrik Signell tycker ändå att Sävehof inte ska skämmas över den prestationen.

– Spelmässigt var det ganska bra. Vi hade en period där vi tog en del fel beslut, missade avslut och returer studsade Kristianstads väg. Där ryckte de från 15-15 till 20-15 och efter det blev det för tufft att jobba ikapp, säger han.

Skövde känns inte riktigt som amma kaliber som obesegrade Kristianstad, även om Sävehof många gånger haft det besvärligt mot västgötskorna. I alla fall ser Henrik Signell ingen anledning att ändra på taktiken just för att laget förlorade senast.

– Det är framför allt hårt jobb som väntar. Vi vill alltid vinna men vet att alla matcher kommer vara tuffa för oss, säger han.

Vissa förändringar är ändå framtvingade i Sävehof. Emma Ekenman-Fernis vilar sedan hon trampade snett tidigare i veckan.

På plussidan finns en efterlängtad comeback – Johanna Ahlm är för första gången ombytt sedan hon återvände till Sävehof för ett och ett halvt år sedan.

Efter att ha fött barn och rehabiliterat en skada har Johanna den senaste månaden tränat för fullt.

– Hon är såklart inte i fysisk toppform och vi ska inte förvänta oss för mycket av Johanna med en gång, men det är klart att hon med sin rutin och blick för spelet ändå blir en tillgång för oss. Men framför allt är det roligt att hon är tillbaka. Vi får se hur mycket vi kommer använda henne i spelet, säger Henrik Signell.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..