170921_henrik_signell_640

SIGNELL INFÖR SKURU

18:00 Sävehof vs Skuru (SHE dam)
19:45 Sävehof vs Aranäs (Handbollsligan herr)

Köp biljett tills ikväll http://savehof.ebiljett.nu/Home/Tickets/17/false

Fyra spelade matcher och sex poäng är förstås inget klent facit, men det känns att Sävehof fått slita hårdare för poängen i säsongsupptakten än på många år. Och nu kommer en riktig värdemätare – en tuff kamp mot Skuru väntar.

– Det är både roligt och spännande att möta ett av seriens bästa lag. Skuru har dessutom visat fin form och gjort mycket mål. De har en bred trupp, har lyckats behålla större delen av laget och förstärkt med framför allt en skytt i Ulrika Olsson, säger Sävehoftränaren Henrik Signell.

Veckan som gått sedan senaste matchen (Önnered förra fredagen) har Sävehof ägnat åt förberedelser på både kort och lång sikt.

– En ganska normal vecka, säger Henrik Signell. Vi har dels tränat på det vi vill utveckla sedan förra matchen och sedan finns det en balans till vår långsiktiga tanke att utbilda spelare. Ju närmare match vi kommer desto mer fokus blir det på den.

Henrik Signell tycker att han hela tiden får positiva signaler om utvecklingen av laget, och poängterar att det är gruppen framför enskilda individer som är styrkan.

– Vi ska vara ett lag den här säsongen, och det har varit olika spelare som klivit fram i olika matcher. Jag är framför allt nöjd med försvarsspelet. Vi valde 3-2-1 och tjejerna gillar det, säger han.

Om man ändå ska titta på individuella insatser är det kanske Emma Ekenman-Fernis som sticker ut mest.

– En notorisk målskytt, säger Signell om spelaren med nummer 6 på ryggen.

Matchens profil har gjort 25 mål hittills och fått 68-procentig utdelning på sina skott.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..