180103_lugi_640

SIGNELL INFÖR LUGIMATCHEN

Sävehof vs Lugi (SHE)
onsdag 3 januari 19:00 i Partille Arena
 
Det är ett revanschsuget lag som Henrik Signell släpper fram till match mot Lugi. Insatsen i förra veckan (22-27) var en besvikelse. Nu är det starkt fokus på att prestera något markant bättre.
– Vi har tittat på matchen tillsammans, både pratat och tränat sedan förra mötet och just nu känns det bra. Det är mycket vi vill göra bättre och det finns en del att ta av, säger Sävehofs tränare.
Han pratar om individuella misstag och att de får stor inverkan på den totala insatsen mot ett försvarsskickligt lag som Lugi.
– Vi gick i fällan för enkelt förra gången. Mot deras fysiska sätt att spela gäller det att vi har rörelse utan boll, så att vi inte fastnar i deras grepp. Sedan måste vi gå in till hundra procent när vi väl har ytan. Vi blev frustrerade och stressade när det inte gick som tänkt förra gången, vi höll oss inte till vår matchplan och vi var totalt sett ganska bleka, säger Henrik Signell.
Han räknar med att det blir tufft även i returmötet, men är inställd på att Sävehof ska sälja sig dyrt…
– Det är grundläggande saker vi ska rätta till. Då blir det inte lika enkelt för Lugi att agera.
Henrik Signell gissar att Lugi kommer försöka hålla sig till samma taktik i Partille Arena som man gjorde i mellandagarna i Lund.
– Eftersom de lyckades bra då är det rimligt att tro att de försöker på samma sätt. Men om de skulle ändra något i sitt upplägg handlar det inte om att de agerar olika på hemma- respektive bortaplan utan att de i så fall gör det för att försöka överraska, säger han.
Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..