160406_signell

Signell inför kvartsfinal 3

Imorgon kan Sävehof bli klart för semifinal. Mycket talar förstås för den saken om man har i åtanke att svenska mästarna inte förlorat hemma i Partillebohallen mot elitseriemotstånd den här säsongen. Men tränaren Henrik Signell vägrar ge vika på lagets noggrannhet inför matchen.

– Utgångsläget är bra men vi måste vinna en match till för att ta nästa steg, säger han.

Det har blivit övertygande segrar i de tidigare två kvartsfinalerna, men granskar man matchutvecklingen lite djupare har det varit tuffa första halvlekar mot Eslöv. Henrik Signell har också valt att förhållandevis tidigt ta time out i matcherna. Det tyder på att spelet inte varit hundraprocentigt.

– Eslöv har gjort det bra, de är svårspelade och starka bakåt, värderar våra spelare bra. Och det har funnits detaljer i vårt anfallsspel som vi vill rätta till. Det har inte varit exakt samma saker i bägge matcherna, men det har byggt på samma saker och det är därför vi tagit time out, berättar Henrik Signell.

Han pratar om att vara noggrann i situationerna, ha tålamod men också kunna värdera när det ska sättas in attacker.

– Vi har vant oss under Champions League-spelet att ha tålamod, att låta bollen göra jobbet, men då måste vi också arbeta utan boll. Här kanske vi haft så mycket tålamod att vi glömt titta till vårt eget spel. Vi kan vara mer direkta mot mål och distinkta när vi väljer att kliva fram, säger Signell.

Eftersom det är sista möjligheten för Eslöv att hålla sig kvar i slutspelet kan det bli mer chansartat spel och komma en del överraskande taktiska drag därifrån.

– Om de väljer punktmarkering eller ställa upp 3-2-1 är det inga nyheter för oss, då får vi ta det därifrån. Men vi vill fokusera mer på vårt eget spel. Vi känner oss starka man mot man och måste få ihop helheten i spelet, då är vi ett bra lag, säger Henrik Signell.

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..