Handboll, SHE, KungŠlv - SŠvehof

Seger när SHE startade om

SHE var äntligen tillbaka igen efter EM-uppehållet när IK Sävehof ställdes mot Kungälvs HK på lördagseftermiddagen. Matchen slutade med seger 26-21 när laget tog med sig två nya poäng hem till Partille.
– Kul att vara igång med matcherna igen, konstaterade tränare Rasmus Overby efter vinsten.

Sävehof startade med en nästintill ogenomtränglig defensiv där endast en boll lyckades passera Wilma Kroon Andersson i målet under de första sju minuterna. Det skapade goda möjligheter att tidigt dra ifrån Kungälv och när först Elin Hallagård och sedan Tilda Olsson hittade nätet såg det lovande ut.

Det var ofta korta och effektiva anfall, där hemmaförsvaret inte hängde med i tempot, som var bästa receptet för att få hål på Kungälv. Sävehof skaffade sig på så sätt ett övertag på tre-fyra bollar och kunde bygga utifrån det. Vid signalen för halvtid var ledningen ännu större än så och resultattavlan visade då 15-10 till Sävehof.
– Kontringsfasen fungerade ofta bra men vi missade också för många lägen vilket var tråkigt, förklarade Rasmus Overby.

Den andra halvleken inleddes mycket fint där laget gick upp till en sjumålsledning. Men det skulle inte visa sig bli någon signal på att Kungälv såg matchen som förlorad. Istället jobbade de sig tillbaka, delvis tack vare Johanna Kjellman som imponerade i hemmamålet. I ett par anfall hade de möjlighet att krympa avståndet till blott två mål och med det skapa dramatik i Mimershallen under den avslutande kvarten.

När det behövdes som mest klev Sävehof-spelarna fram och drygade istället ut ledningen till mer komfortabla fem mål igen. Under samma period släppte defensiven ingenting förbi sig på nästan tio minuter och i slutändan blev det en relativt komfortabel seger med 26-21.
– Det var inte jättebra handboll i dag, men vi tar med oss två poäng. När vi kände att det var dags att knyta ihop säcken så gjorde vi det.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..