Handboll, Handbollsligan, Sävehof - HK Malmö

SERIESEGRARE

IK Sävehof har säkrat seriesegern i Handbollsligan! Detta står klart redan på lördagen trots att laget fortfarande har två matcher kvar att spela innan slutspelet tar vid.
– En drömlördag, konstaterade huvudtränare Michael Apelgren efter att placeringen högst upp i tabellen var bekräftad.

För andra säsongen i rad slutar IK Sävehof högst upp i Handbollsligan-tabellen. Vinsten borta mot IFK Ystad på lördagen betydde att 41 poäng är inspelade efter 24 omgångar. Den noteringen är det nu inget lag som kan nå upp till, vilket stod klart efter att jagande IFK Kristianstad förlorat mot Redbergslids IK lite senare på eftermiddagen.
– Vi tycker alltid det är viktigt att vinna och det här är en titel som man kämpar för hela året, så vi är superglada. Det är ett mål vi har haft hela tiden och även om man hellre vinner slutspelet än serien, så finns det ingen anledning att inte fira. Jag tycker att man ska stanna upp och njuta när något varit bra, menade Michael Apelgren

Hur följde ni utvecklingen i Kristianstad-matchen?
– Alla följde det givetvis minutiöst. Vi satt och jublade varje gång RIK gjorde mål. Förstås är vi stolta över det vi gjorde i dag, men vi är också tacksamma mot RIK, så ett stort tack till Palicka och kompani för en väldigt imponerande seger!

Vilka komponenter ser du som grundläggande till att ni har visat er vara bäst under grundserien?
– Den största grejen är vinnarkulturen. Vi satt också och pratade om att vi inte tappat poäng i onödan, utan bara förlorat när det varit svårt. Den här typen av matcher som vi hade i dag när vi mötte tabelljumbon har vi lyckats lösa. Det är komplicerade matcher, men vi har löst det och inte tappat poäng när det varit halvbökiga mellanmatcher. Det tror jag är nyckeln.

I skrivande stund är laget på väg hem till Partille efter segermatchen borta mot Ystad.
– Kul att få njuta lite tillsammans efter en otroligt tuff vecka! Det har varit en extrem belastning och knappt varit något ledigt. Alla har jobbat stenhårt och jag är jättestolt över hur vi har genomfört de här matcherna på tisdag, torsdag och lördag med förberedelser. Vi har jobbat hårt och det är skönt att lördagen slutar såhär!

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..