Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Hallby

SERIESEGER

IK Sävehof säkrade seriesegern efter att ha vunnit med 33–24 hemma mot IF Hallby på lördagseftermiddagen.
– Det var skönt att vi presterade även fast det blev en match med en hel del press, konstaterade en stolt Michael Apelgren efter slutsignalen.

IK Sävehof hade seriesegern i egna händer inför den avslutande omgången av Handbollsligans grundserie. Vinst mot IF Hallby i kombination med det existerande försprånget vad gällde målskillnad skulle innebära att förstaplatsen säkrades.

Det var gästerna som inledde med att gå upp till 2–0 innan Felix Möller kunde kontra in Sävehofs första boll i nät för eftermiddagen. Upp jämsides tog sig laget när Sebastian Karlsson skickade in 4–4 från mittplan och direkt efter ordnade Henrik Tilsted ledningsmålet när han var distinkt i kontringsspelet.

Ungefär tjugo minuter in i matchen stabiliserades den gulsvarta ledningen. När Felix Möller behärskat lobbade in 15–10 över en motspelare och in i det i övrigt obevakade målet tog Hallby timeout. Mot halvlekens slutskede tätnade ställningen en aning igen och jumbotronen i Partille Arena visade 17–14 efter 30 minuters spel.
– Vi har väldigt stor respekt för Hallby så jag blev överraskad att vi fick så pass många mål när vi inte hade fler målvaktsräddningar, summerade huvudtränare Michael Apelgren den första halvleken.

Under matchens andra halva byggde Sävehof vidare på den ledning som etablerats i första och även målvaktsspelet började fungera bättre.
– I andra halvlek gick Simon (Möller) in och stängde igen. Det var ett väldigt bra svar att få och det var många som presterade i dag.

Ledningen hotades sedan inte och Sävehof säkrade två poäng och därmed även seriesegern efter att matchen slutat 33–24.
– Jag känner lite dubbelt. Det är en tid att stanna upp och vara lite stolt och lycklig, vi har jobbat hårt för det här. En serieseger är inte så ofta man får vara med om, så det ska vi stanna upp och vara jätteglada över.
– Sedan ska vi samla kraft och energi in mot slutspelet såklart, men jag tycker det är viktigt att man är ordentligt glad och nöjd över en sådan här prestation, för i höstas kändes det inte som att det skulle bli såhär. Det ska bli väldigt kul att jobba vidare på den här resan som laget har påbörjat, sammanfattade Apelgren insatsen som ledde fram till Sävehofs första serieseger på herrsidan sedan 2011.

IK Sävehofs målskyttar: Henrik Tilsted 7, Jonathan Edvardsson 6, Sebastian Karlsson 5, Emil Berlin 4, Sebastian Spante 4, Felix Möller 2, Elias Ellefsen á Skipagötu 2, Malte Celander 1, Adam Blanche 1 och Gzim Salihi 1.

IF Hallby HK:s målskyttar: Olle Ek 5, Robin Svensson 4, Charles Hugoson 4, Marcus Erlandsson 2, Adam Tumba 2, Jesper Jakobsson 2, Jesper Järlfors 2, Oskar Hedvall 1, Martin Mårtensson 1 och Jonathan Wiklund 1

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..