Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Redbergslid

SERIELEDNING EFTER HALVA GRUNDSERIEN

Fredagskvällens derbyuppgörelse med Redbergslids IK slutade i gulsvart segerjubel.
– I andra halvlek visade vi att vi var det bättre laget, menade huvudtränare Michael Apelgren efter att det blivit vinst med 34–25.

Fredagens derby mot RIK bjöd på en kamp mellan toppen och botten i Handbollsligans tabell där det var Sävehof-ledning med 4–2 efter tio minuters spel. Via fullträffar från Gzim Salihi och Jonathan Stenbäcken var de två nästföljande målen gulsvarta, vilket stärkte övertaget ytterligare.

I den första halvleken skiljde ofta tre bollar lagen åt och med det i åtanke var 15–12 ett naturligt halvtidsresultat. Främsta målgörare under den inledande halvtimmen var Elias Ellefsen á Skipagötu som vid hela åtta tillfällen prickade rätt med avsluten.
– Det kändes lite klassiskt efter att man varit iväg i Europa och att vi inte riktigt kom loss. RIK gjorde det jobbigt för oss och smällde på bra, då fick vi kriga för det hela tiden. Känslan i paus var att vi ledde mycket på grund av att Simon Möller gjorde det bra, sade Michael Apelgren om den första halvleken.

Överlag var det en match där lagen flitigt fick visa hur de presterar i numerärt över- respektive underläge. Bara i den första halvleken drabbades gästerna av fem utvisningar och när allt summerades stod RIK på sju tvåminutare, medan Sävehof endast hade en färre.
– Det är klart att det blir en annorlunda match när det är så. Samtidigt kan man inte räkna utvisningar när det ser ut som det gör på planen och de är efter oss i så pass många situationer. Då tycker jag att det är bra att domarna fortsätter vara konsekventa. Det är den handbollen vi ska ha, så att man istället får ändra sitt försvarsspel. Jag tycker aldrig att vi ska räkna antalet utvisningar, utan prata om hur varje situation ser ut.

Sävehof bevarade kontrollen matchtiden ut, drog ifrån ytterligare och med matchens sista avslut fastställde Pontus Brolin slutresultatet till 34–25. Segern innebär att Gulsvart parkerar högst upp i tabellen när halva grundserien är färdigspelad.
– Väldigt kul att vi håller ihop det även fast det är så pass mycket. Hittills har vi gjort det man vill få till när det är många matcher – att man hela tiden utvecklas och blir bättre.
– Vi jobbar, spelar och tränar mer än andra lag och det hoppas jag ska ge utdelning. Såklart finns det negativa aspekter av att man blir mer sliten, men det innebär också att vi jobbar fler timmar och det hoppas jag ska ge utdelning.

IK Sävehofs målskyttar: Elias Ellefsen á Skipagötu 14, Alexander Westby 4, Pontus Brolin 3, Gzim Salihi 3, Felix Möller 2, Vetle Eck Aga 2, Jonathan Stenbäcken 2, Rune Schröder 2, Sebastian Spante 1 och Sebastian Karlsson 1.

Redbergslids IK:s målskyttar: Anton Schultze 6, Carl Hamberg 6, William. Höghielm 5, Elliot Stenmalm 4, Linus Lövgren 2 och Isak Älgekrans 2.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..