Seriefinal mot Skuru – tisdag 18:00

IK Sävehof vs Skuru IK Tisdag 1 mars 18:00 i Partillebohallen
Köp biljett online >>>

Näst sista omgången – och tydligare n så här kan inte en seriefinal vara. Serieettan Sävehof och serietvåan Skuru ligger på samma poäng inför avkast i Partillebohallen.

– Det var länge sedan vi var i en sån här situation när det gäller mycket på slutet, och det blir häftigt, säger tränaren Henrik Signell.

Han tycker inte att det finns någon press som tynger Sävehof, men är imponerad av motståndaren.

– Skuru har övertygat, framför allt på senare tid. Så det här blir en match som utvecklar oss på riktigt, och det krävs att vi spelar bra på alla positioner för att vinna, säger Henrik Signell.

För Sävehof kommer matchen i ett i många stycken tacksamt läge. Tidigare skadade spelare som Johanna Bundsen och Elin Karlsson är tillbaka i laget och Champions League-spelet är precis avslutat vilket innebär att Elitserien och slutspelet är enda fokus.

– Vi har redan bra energi i laget, men det här ger oss extra kraft, säger Henrik Signell.

Han förbereder sitt Sävehof för ett Skuru som uppträder med offensivt försvar. 5-1-spel är grunden, men Skuru kan lyfta laget ännu mer och spela 3-2-1 emellanåt. Dessutom är det ett kontringsstarkt lag.

Målvakten Hanna Daglund tillsammans med Carin Strömberg och Hanna Åhlén är de mest framträdande spelarna i laget som utmanar Sävehof om seriesegern.

– Vi har ett ungt lag och många spelare som inte varit med tidigare har fått ovärderlig rutin och erfarenhet från Champions League-spelet. Vi har tagit stora kliv framåt och nu gäller det att få till alla lagdelar på samma sätt för att vinna mot Skuru, säger Henrik Signell.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..