"Ser fram emot att spela i VM"

Hanna Fogelström, som fyllde 21 år för bara några veckor sedan har haft en riktigt bra höstsäsong. Hon har varit med och bidragit stort till Sävehofs damers succéartade höst där tjejerna lyckats vinna samtliga nio matcher och är serieledare.
Men det räcker inte med det.

Hanna har även lyckats spela till sig en plats i Per Johanssons landslagstrupp som nu under drygt två veckor ska spela VM i Brasilien.

– Hösten med laget har varit bra. Jag är ganska nöjd med vad jag presterat hittils, även fast man alltid vill göra det ännu lite bättre. Även i landslaget har det känns som att jag kommit bra in i det. Jag har ju bara spelat ett fåtal landskamper, men jag är nöjd med min start där också och förhoppnigsvis fortsätter det att gå uppåt.

Hanna kände sig väldigt glad och lite överraskad när hon fick beskedet att hon var uttagen till mästerskapet av Per Johansson.

– Jag hann tänka många olika tankar snabbt. Men det var bara positiva sådana!

– Jag har inte satt upp några direkta personliga mål, men hoppas naturligtvis på mycket speltid och så ska jag försöka ta chansen när den kommer.

Hanna berättar också vidare att landslaget har som mål att prestera bra under de två kommande mästerskapen och fortsätta utvecklas spelmässigt.

– När det gäller våra tre första matcher i gruppen (Argentina, Elfenbenskusten och Uruguay) så har jag ingen vidare koll på motståndet om jag ska vara ärlig. Men det är väldigt viktigt att vinna dessa matcher och det får vi se till att göra också

Intresset är mästerskapet är ganska lågt, i alla fall i staden Sao Paulo där svenskorna ska spela sina gruppspelsmatcher.

– Det är väldigt dåligt marknadsfört. Det går inte att hitta någon reklam i staden eller vid arenan för den delen heller. Men det är kanske bättre där Brasilien ska spela sina matcher. De har ett bra lag och stora möjligheter att ta sig långt.

Hon ser framemot hösten i Sävehof och hoppas att laget kan fortsätta med sitt fina spel:
– Jag tror och hoppas att vi kan fortsätta på den inslagna vägen med bra spel och vinster. Jag ser också mycket fram emot att möta Viborg i Cupvinnarcupen.

– Det känns väldigt bra och roligt att få göra mästerskapsdebut. Det ska bli kul att spela, avslutar hon.

Sverige möter i sin grupp; Argentina, Elfenbenskusten, Uruguay, Kroatien och Danmark. VM går att följa i TV4s kanaler med start imorgon när man tar sig an Argentina klockan 16.00 svensk tid.

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..

En mycket övertygande prestation, speciellt under matchens andra halva, ledde..