Ser bra ut på träningarna

Sävehofs tränare Rustan Lundbäck är imponerad av det Guif presterat den senaste tiden. Inför måndagens seriefinal säger han:
– Av tradition har Guif alltid spelat med krav på sig. Nu har de sluppit det och då har de lyckats bra. Det är ett jämnt lag som vågar driva på i matcherna. De har ett stort självförtroende och det kanske är deras största styrka just nu.

Guifs självförtroende har förstås byggts upp i takt med att raden av vinster förlängts i elitserien. Nu är den uppe i sju raka matcher. Läget är lite annorlunda för Sävehof, som trots allt fortfarande leder serien med tre poäng tillgodo på just Guif.
– Det gick kanske lite för bra för oss i höstas, så att kraven nu är väldigt höga. Vi kanske aldrig var riktigt så bra. Och kanske är vi inte heller så dåliga som det gått knackigt på sistone. Sanningen finns kanske någonstans däremellan, funderar Rustan Lundbäck.

Förluster mot Ystads IF och RIK och oavgjort mot H43 i tre av de fem senaste matcherna kan förstås väcka oro, precis som att Sävehof pressades ordentligt mot Tumba (9-16 i slutet av första halvlek blev till slut 29-28), men det finns också hopp om en uppryckning.
-Det ser bra ut på träningarna, och förhoppningsvis lyckas vi bra också mot Guif, säger Rustan Lundbäck.

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..