Handboll, SHE, Semifinal 1, Sävehof - Lugi

SEMIFINALSPELET INLEDDES MED VINST

Efter att tidigt ha hamnat i underläge tog sig IK Sävehof tillbaka och vann den första semifinalen mot Lugi HF där slutresultatet skrevs till 38–23.

Drygt två veckor efter att VästeråsIrsta besegrats med 36–19 och Sävehof säkrat semifinalplatsen med sammanlagt 3–0 i matcher var det äntligen dags för spel igen. För motståndet i semifinalserien står Lugi HF som även de tog sig vidare till det detta stadie av slutspelet som ett obesegrat lag.

För Sävehof var det Jamina Roberts som till en början fick bäst utdelning när hon gjorde lagets tre första mål. Ändå var det gästerna som etablerade ett tidigt försprång i Partille Arena där Rasmus Overby valde att ta timeout efter tio minuters spel när jumbotronen visade 4–7.
– Vi var egentligen redo från start men missade alldeles för många lägen. Jag tror faktiskt att vi ville lite för mycket, vilket resulterade i att det blev lite krampaktigt istället för att vi bara spelade fritt där i början, menade huvudtränaren.

Genom Frida Rosell blev det kvitterat till 13–13 i den 26:e spelminuten och sedan fyllde Stella Huselius på med 14–13 från egen planhalva. Matchen var därmed vänd och när Sofie Börjesson gjorde halvlekens sista mål såg hon till att Sävehof befann sig i förarsätet även i paus.

Övertaget skulle växa sig större i inledningen på halvlek nummer två och när Roberts gjorde 23–17 skapades en målmässig distans mellan lagen som tidigare inte funnits i matchen. I slutändan skulle segermarginalen dessutom bli betydligt större än så när Sävehof tog hem den första semifinalen med siffrorna 38–23.
– Att det blir stora siffror spelar ingen roll i den här matchserien, men jag är jätteglad att vi har den bredden vi har och att vi kunde visa upp det. När de spelar sju-mot-sex så mycket så är det svårt att vara i försvar och med en spelare mer på banan fick de större möjligheter att skjuta långt utifrån. Det gjorde (Cecilie) Bjerre väldigt bra i den första halvleken men i andra var det inte samma effektivitet och då sprang vi ifrån dem.

Startande målvakt för kvällen var Line Bergfeldt som gjorde karriärens allra första slutspelsmatch. När 17-åringen återvände till planen en bit in i den andra halvleken noterades hon även för flertalet räddningar.
– Line har gjort sig förtjänt av det här och det är ingen skräll att hon är med. Hon är en duktig målvakt som ska vara en del av Sävehofs framtid, sade Overby.
– Hela laget kom lite snett in i matchen och då är det svårt för en ung målvakt att dra upp laget, där har Sofie (Börjesson) en annan erfarenhet som hon drog nytta av i dag. Men jag är stolt över att Line kunde gå från att inte ha gjort några räddningar till att i slutet av matchen ha gjort fyra viktiga räddningar. Vi är medvetna om att hon håller hög kvalitet och nu slutade hon med 33 i räddningsprocent.

På lördag spelas semifinal nummer två när Sävehof reser till Lund.

IK Sävehofs målskyttar: Frida Högaard 7, Laura Jensen 7, Jamina Roberts 6, Stella Huselius 4, Sofie Börjesson 3, Trine Mortensen 2, Thea Blomst 2, Frida Rosell 2, Tamara Haggerty 2, Ida Sembe 1, Ellie Åström Nilsson 1 och Anne Tolstrup 1.

Lugi HF:s målskyttar: Cecilie Bjerre 8, Emma Navne 6, Mariann Gabrielsen 5, Amanda Andersson 3 och Ofelia Hallberg 1.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..