Handboll, SHE, SŠvehof - Skara

SEMIFINALSPELET INLEDDES MED SEGER

IK Sävehof vann den inledande semifinalen borta mot Skuru med 29-24.
– Det krävs minst en bortaseger och vi tar den redan i första matchen. Skönt, konstaterade Henrik Signell efter slutsignalen.

Efter de tre raka vinsterna mot Boden var det på måndagskvällen äntligen dags för semifinalspelet att kasta igång för Sävehofs del. Det är Skuru som är hindret som måste passeras för att drömmen om final ska bli verklighet och i seriespelet vann Sävehof bägge mötena lagen emellan.

Någon enkel resa kommer det dock inte att bli, det har spelare och ledare försäkrat inför slutspelserien och det fick vi även se i inledningen av match ett. Skuru gjorde mål i sina två första anfall och gick snabbt upp i en 2-0-ledning. Det skulle ta 17 minuter för Sävehof att äta upp det avståndet och kvitteringen stod Johanna Forsberg för. Då hade gulsvart stått för fyra raka mål och just mitten av den första halvleken blev en nyckelperiod, ett ytterligare Skuru-ryck där hade kunnat bli tungt att hämta igen men så blev alltså inte fallet. Ida Odén gjorde en fin match rätt igenom och kom på flera lyckade inspring till linjen där hon fick utrymme att trycka bollen i nät.
– Jag tyckte att vi försvarsmässigt gjorde lite individuella misstag och hade lite samarbetsproblem i en-mot-en- och två-mot-två-situationerna i början. Det blev kostsamt i form av mål för dem, sade tränare Henrik Signell om starten på matchen. 

Mot slutet av halvleken vände favören över en aning till hemmalaget igen, men det enda som skiljde lagen åt i paus var ett straffmål i slutsekunderna. Därmed hade Skuru ledningen i halvtid med 14-13.

Halvlek nummer två tillhörde till stora delar Sävehof. Inledningen blev målsnål och det var inte förrän i den 36:e matchminuten som Johanna Ahlm kunde placera in ledningsmålet. Fram till dess hade hemmalaget inte gjort ett enda mål i den andra halvleken och det skulle dröja ytterligare en och en halv minut innan det inträffade. Förutom en bra defensiv laginsats ska kvällens val i målet, Wilma Kroon Andersson, hyllas stort för sin insats. 19-åringen stod för flera starka räddningar i framförallt den andra halvleken och bjöd exempelvis på både frilägesräddningar och dubbelräddningar. Till slut skrevs segersiffrorna till 29-24 och kvällens bästa Sävehof-målskytt blev Odén som gjorde åtta mål och delade upp fullträffarna systerligt med fyra mål i vardera halvlek.
– Vi var tålmodiga idag för ibland känner man att man är på rätt spår trots underläge. Vi gjorde några korrigeringar och åt oss in i matchen sakta men säkert. Jag tycker att vi blev allt bättre i takt med att matchen gick. Många bidrog och det var en av faktorerna till segern.

Signell passade även på att hylla sin målvakt lite extra.
– Wilma har gjort det bra på träningar och vi kände att det var rätt läge. Det var väldigt starkt och väldigt roligt att hon fick göra den insatsen hon gjorde idag. Jätteglädjande och ytterligare en faktor till att vi vinner. 

Semifinal nummer två spelas i Partille Arena måndag den 23:e april. Den obligatoriska bortavinsten är i hamn, men Signell är fullt medveten om att det krävs mer.
– Det är fortfarande en jättelång väg att gå. Vi leder med 1-0 och man ska först till tre segrar.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..