Handboll, Handbollsligan, Semifinal 1, Sävehof - Lugi

SEMIFINALSPELET INLEDDES MED SEGER

IK Sävehof besegrade Lugi HF med 34–28 i det första semifinalmötet. Ett målmässigt ryck när det återstod en kvart av matchen fällde avgörandet på söndagseftermiddagen.

Två veckor efter den tredje segern i följd mot Eskilstuna Guif i kvartsfinalserien var det IK Sävehofs tur att göra entré i årets semifinalspel. För motståndet stod Lugi HF som avancerat via 3–1 i matcher mot Ystads IF.

Jämfört med mötena med Guif var trion Christoffer Brännberger, Gustaf Wedberg och Emil Berlin tillbaka i matchtruppen. Den förstnämnde var även direkt målmässigt inblandad i lagets tidiga ryck som tog laget fem bollar upp när knappt tio minuter var spelade.
– Vi fick en fullträff i början och jag tror att de gjorda några misstag, då kände vi att vi förde matchen, sade huvudtränare Michael Apelgren om matchinledningen.

Lugi arbetade sig dock närmare och med tre minuter kvar till halvtidsvilan kom kvitteringen. När matchklockan hade nått hela vägen upp till 30 var ställningen 18–17 i gulsvart favör.
– Det var lite som i de tidigare matcherna mot dem. De har en väldigt hög högstanivå och så svänger de sedan lite i prestationerna.

Även efter pausen fortsatte det vara jämnt i Partille Arena. Lagen turades om att vara i ledning fram till dess att det återstod ungefär en kvart. Då kontrade Sebastian Karlsson, eftermiddagens främsta målskytt med sina tio bollar i nät, in 26–24 och kort senare ordnade Henrik Tilsted 27–24.
– Jag tycker att vi höll en jämn nivå genom hela matchen och det är det jag är mest stolt över i dag. Det blåste lite och matchen var på väg att vippa åt antingen vårt eller deras håll och då fortsatte vi att trumma på, vilket var kul att se.
– Killarna gjorde ett par bra prestationer och fortsatte hålla koncentrationen. När Lugi dippade ner lite så fick vi momentum och då fick vi även matchen till slut.

Som Apelgren är inne på, höll Sävehof sedan ett stadigt grepp om ledningen och kunde gå ifrån den första semifinalen med en vinst. Matchen slutade 34–28 och nu har laget en vecka på sig att förbereda inför semifinalmöte nummer två som spelas i Lund den 18:e april.

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Karlsson 10, Elias Ellefsen á Skipagötu 7, Henrik Tilsted 5, Gzim Salihi 4, Felix Möller 3, Christoffer Brännberger 3, Jonathan Edvardsson 1 och Rune Schröder 1.

Lugi HF:s målskyttar: Viktor Hallén 7, Casper Käll 5, Karl Wallinius 4, Isak Persson 4, Markus Sjöbrink 2, Carl Möllerström 2, Fredrik Olsson 2 och Hugo Forsberg 2.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..