Handboll, SHE, Kvartsfinal 3, Sävehof - Skara

SEMIFINALKLARA EFTER TRE RAKA SEGRAR

Efter vinster i tre raka matcher mot Skara HF är IK Sävehof nu klart för semifinal. Matchen på torsdagen slutade 32-24 där en stark första halvlek lade en fin grund för avancemanget.
– Vi har visat att vi är ett mycket bättre lag än vad Skara är och över fem matcher så har vi vunnit alla fem under säsongen. Det är väldigt bra jobb, sammanfattade huvudtränare Rasmus Overby säsongens matcher mot Skara.

Emma Fernis visade redan från start att vi skulle få se en imponerande prestation från hennes sida i denna match. Det var högersexan som inledde målskyttet och utökade även på till 2-0 när hon fick chansen från sju meter. Sedan gjorde Skara tre raka mål och visade på så sätt att de var på plats för att verkligen försöka göra match av det hela. Sävehof kvitterade dock omgående efter att Tilda Olsson bjudit på ett klassiskt Tilda Olsson-mål fram till 3-3. Fem-ett-försvaret gav sedan resultat när Johanna Forsberg snyggt stal bollen och kontrade på egen hand in 4-3.

Det var någonstans kring den fullträffen som Sävehof på allvar kopplade grepp om matchen. Skara åkte på en tvåminutersutvisning och helt plötsligt var det ledning med 8-4. Ett straffkast från gästerna fick avsluta halvleken och även om det kändes som att Christina Elm höll på att få kontroll på skottet, så slank den in. Detta betydde att halvtidsresultatet skrevs till 16-10.
– Vi ledde med sex bollar i halvlek och vi hade gärna haft ledningen med lite mer. Sedan började vi andra halvlek bra och jag tycker att det är en helt ok match från vår sida. När vi bytte ut någon så kom någon ny in och skapade möjligheter och det är gött, sade Rasmus Overby och berömde bredden på spelartruppen han har till sitt förfogande.

Elm hade räddat 45% av skotten i den första halvleken, men till matchens andra hälft fick Isabella Mouratidou ännu en gång visa att Sävehofs målvaktsuppsättning håller hög kvalitet. Den andra halvleken handlade förstås om att framförallt undvika att släppa Skara närmare in i matchen och tidiga mål signerade Tilda Olsson och Johanna Forsberg såg till att avståndet ökade till åtta bollar mellan lagen. Detta skapade en ökad trygghet.

I kvartsfinal 2 lyckades motståndarna krympa avståndet till blott ett måls marginal trots en till synes trygg ledning för gulsvart. Sådan dramatik behövde vi inte uppleva i Partille Arena denna torsdag. Till slut blev det seger med 32-24 och Sävehof säkrade på så sätt semifinalplatsen.
– Vi tyckte att vi hade bra koll på hela matchen och var inte rädda en sekund. Vi var lugna hela vägen och det syntes på hur vi spelade matchen.
– I dag släppte vi in lite fler mål och använde laget lite annorlunda vilket gjorde att det ibland var spelare bredvid en som man inte var van vid att ha vid sin sida. Vi har så bra spelare att jag tycker att folk ska få möjlighet att spela och jag tycker att de levererade i dag.

Nu väntar semifinalspel och även om motståndet i skrivande stund inte är helt bestämt, förväntar sig Overby en tuffare matchserie då.
– Självklart ska vi steppa upp nivån. Vi kommer att möta ett lag som vi har förlorat mot två gånger under säsongen och kommer inte vara favoriter men vi ska göra allt för att visa att de två matcherna inte betyder någonting, det är i slutspelet man ska vara som bäst. Jag skulle säga att det blir jämna matcher men vi är inte favoriter.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..