211103_skuru_svenska_cupen_1920

SEMIFINAL I ATG SVENSKA CUPEN

MATCHENS PROFIL

Trine Mortensen
Född: 14 september 1994
Position i laget: Vänstersexa
Moderklubb: HÖJ Håndbold
Debut i Sävehof: 2019

Det har blivit dags för semifinalspel i ATG Svenska Cupen! På onsdag avgörs det första mötet med Skuru IK och Trine Mortensen vittnar om att IK Sävehof har revansch att utkräva efter förlusten i seriepremiären mot samma motstånd.

Matcher mot Skuru väntar i semifinalspelet av ATG Svenska Cupen. Finns det viss revanschlusta efter SHE-premiären mot dem och vad behöver ni få till för att lyckas ta er till cupfinalen?

– Självklart är vi revanschsugna. Skuru är ett riktigt bra lag och vi har mycket respekt för dem, men vi tror också på oss själva och om vi spelar det bästa vi kan och är redo från början, så har vi också chans att hem segern.

Ni kommer närmast från möte med Györ på bortaplan. Berätta om resan till Ungern och hur det var att ställas mot ett av världens bästa lag!

– Det var en stor upplevelse som alltid kommer vara kvar i minnet. Györ är världens bästa lag med världsstjärnor på alla positioner och på deras hemmaplan är det väldigt tufft, men vi lär oss och får erfarenhet från alla matcher vi spelar i Champions League, så det är väldigt kul.

Hur ser du på er säsongsstart och vad tycker du att det fortfarande finns att utveckla?

– Jag tycker att vi som lag har fått en fin start på säsongen, speciellt i Champions League där vi har spelat bra matcher mot Krim, Kastamonu och CSKA Moskva även om det tyvärr inte räckte till seger mot CSKA. Nu gäller det att ta med det spelet till SHE och hålla fokus på vårt spel genom hela november. Vi har många matcher och förhoppningsvis blir det en massa segrar.

INTERVJU MED RASMUS

Från helgens förlust mot ungerska storlaget Györ tar huvudtränare Rasmus Overby med sig en del lärdomar när hans och lagets närmaste fokus istället riktas mot Skuru IK. Förutom prestigen som alltid är närvarande i dessa matcher, höjs nu insatserna i och med att det är det första av två semifinalmöten i ATG Svenska Cupen som ska avgöras i Partille Arena på onsdagskvällen.

I lördags var det bortamatch mot Györ i Champions League, känner du att ni har kommit tillrätta igen från den matchen?

– Ja, det var en handbollslektion vi fick. Györ är ett enormt duktigt handbollslag, för tillfället världens bästa, och vi visste om att det skulle bli svårt. Nu ser vi fram emot onsdagens match istället.

Vad lär man sig av att spela den typen av matcher?

– Att de är enormt kliniska i att straffa små grejer som uppstår. Vi får försöka se vad vi kan ta med oss i vårt eget spel i SHE när det kommer till att vara kliniska mot motståndarna. Deras effektivitet var enormt hög och professionaliteten i varje situation var enormt lärorik.

Nu på onsdag väntar stormatch på hemmaplan i form av semifinal i ATG Svenska Cupen mot Skuru IK. Känns det roligt att spela så betydelsefulla matcher redan i november?

– Det tycker jag, men det är alltid betydelsefullt att möta Skuru och det är prestigemöten för oss. Skuru är favorit, de vann här senast och vi får se till att höja oss från den

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..