Handboll, SHE, Kvartsfinal 3, Sävehof - Önnered

SEMIFINALBILJETTEN SÄKRAD

På söndagseftermiddagen säkrade IK Sävehof semifinalbiljetten efter att ha besegrat Önnereds HK med 3–0 i matcher.

Sävehof rivstartade det som skulle visa sig bli den avgörande kvartsfinalen i matchserien mot Önnered. 1–0 ordnades av Trine Mortensen i matchens första anfall och kort senare fyllde Jamina Roberts på med tvåan. Innan Wilma Kroon Andersson tvingades se en boll passera sig hann laget även gå tre och fyra mål upp.
– Vi fick fullträff där, konstaterade huvudtränare Rasmus Overby.
– De började i sex-mot-sex och det har vi ganska bra koll på. Vi fick fullträff i försvarsspelet och fick springa med dem, göra några enkla mål och jag tycker att vi spelade bra anfallsspel i speciellt den första halvleken.

13–8 var ställningen i paus och direkt efter halvtidsvilan drygades ledningen ut på nytt. Sävehof behöll således greppet om matchen även om gästerna därefter närmade sig en aning. I slutändan skiljde det tre mål mellan lagen när det blev gulsvart seger med siffrorna 27–24.
– Andra halvlek var konstig. De hittade på några saker och då kan det ofta bli lite stökigt, det gjorde att de fick känslan att de kunde vara med i matchen.
– Annars började vi andra halvlek väldigt bra när vi gjorde två snabba mål och tänkte att luften skulle gå ur Önnered. Men det var deras sista match för säsongen, så de hade allt att spela för. Önnered är ett lag som aldrig ger upp och kom tillbaka i matchen, men det var bra av oss att hålla oss lugna och ta vinsten.

Segern innebär att Sävehof är klart för semifinal efter att ha besegrat ÖHK med sammanlagt 3–0 i matcher.
– Det är jag väldigt stolt över. Jag tycker vi har varit bra över lång tid och att vinna i tre raka mot ett derbylag är väldigt bra. Jag är väldigt glad över att vi fick möta Önnered, de bjuder alltid upp till match och det tycker jag också att de gjorde i dag.
– Sedan går vi vidare för att vi är ett bättre handbollslag. Vi har bättre spelare och fick full pott på det taktiska på deras sju-mot-sex- och sex-mot-sex-spel. De kom inte med något i den här tredje matchen som vi inte hade pratat om och det gjorde att spelarna var lugna, sammanfattade Overby matchen och kvartsfinalserien.

IK Sävehofs målskyttar: Laura Jensen 7, Nina Dano 5, Thea Blomst 4, Trine Mortensen 4, Jamina Roberts 4, Mathilda Lundström 1, Thess Krönell 1 och Ida Lagerbon 1.

Önnereds HK:s målskyttar: Hanna Örtorp 5, Janita Svenheden 5, Tilda Matthijs 3, Emma Olsson 3, Linnea Säreborn 2, Elin Karlsson 2, Tilda Olsson 2,  Maria Sundin 1 och Nora Lundell 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

A-LAGSSPELARNA ÄR FADDRAR FÖR VÅRA UNGDOMSLAG! Johanna Forsberg gästade sitt..

Söndagskvällens match mot Hammarby IF var jämn hela vägen. Inte..

I den fjärde gruppspelsomgången av Champions League ställdes IK Sävehof..

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..