Gzim-Nyhetsbrev

SEMIFINAL 3:5 (H)

SEMIFINAL 3. Sävehof herrar möter Ystads IF!

Måndag 9/5 klockan 19.00

Efter en knapp uddamålsförlust i bortamatchen i torsdags är det åter dags för match och kamp.

Nu gäller det seger och fortsatt semifinalspel med fler matcher den kommande veckan.

Så alla medlemmar, partners, supportrar. Ta med alla Ni känner och ge ert stöd till killarna.

Tillsammans fyller vi Partille Arena och hejar fram våra herrar till en seger i den 3:e semifinalen.

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

 https://savehof.ebiljett.nu/

 

Michael Apelgren

IK Sävehof kom tillbaka starkare i den andra semifinalen mot Ystads IF. Ändå blev det förlust med uddamålet och nu är det bara vinst som gäller när lagen drabbar samman igen på måndag i Partille Arena. Här delar huvudtränare Michael Apelgren med sig av sina tankar inför matchen.

Om du jämför första semifinalen med den andra, hur lyder din analys då?

– Vi gjorde en mycket bättre match i den andra semifinalen. Nu är vi lite mer klara över de förutsättningarna vi har, medan det i första mer kom som en käftsmäll. Det tror jag påverkade oss litegrann i de problem vi hade då med Vetle (Eck Aga), Elias (Ellefsen á Skipagötu) och Rune (Schröder). Nu visste vi om förutsättningarna på förhand, spelade utefter dem och då gjorde vi också en bättre match.

För att ta sig till final kommer det nu krävas tre raka vinster mot Ystad. Hur viktigt är det att ändå se till att ha fokuset på endast måndagens match sett till förutsättningarna?

– Jag tror inte att vi ska tänka så mycket på det, utan vi ska mer ha fokus på det vi ska göra. Nu ligger allting på Ystad och de borde ta det, vi är i en rejäl uppförsbacke och är under många svårigheter men det är också då man visar lite vad man har för karaktär. Det gäller att knyta näven i fickan även om det är mycket som går emot just nu och se situationen som en möjlighet.

Ni har ju stått inför avgörande matcher flera gånger tidigare under säsongen. Hur stor fördel ser du i det?

– Det är klart att det kan vara en fördel, för all del, men alla de där mjuka värdena är ganska ointressanta. Vi kommer att gå ut där och vara väldigt revanschsugna sett till hur det såg ut senast och det är det som är det allra viktigaste.

Stödet från läktarna i den femte kvartsfinalen mot Lugi var en bidragande faktor till vinsten i den matchen. Hur mycket skulle det betyda att ha en liknande uppbackning från publiken i Partille Arena på måndag?

– Jag hoppas att klubben och alla runt klubben kommer och stöttar. Jag tror alla ser och förstår svårigheterna vi är i, inte bara att det är underläge med 0–2 i matcher utan även allt som har skett med laget. Då hoppas vi att vi får stöd även från läktaren för det är de små marginalerna som avgör den här typen av matcher och då hade det varit väldigt härligt att känna stödet även när det blåser emot.

 

Gzim Salihi

Född: 13:e september 1998

Position i laget: Högernia

Moderklubb: Nödinge SK

Debut i Sävehofs A-lag: 2015 

I den tredje kvartsfinalen mot Lugi HF var Gzim Salihi återigen redo för spel efter en tids frånvaro. Omedelbart satte högernian avtryck på matchen med tre gjorda mål på fyra avslut. När slutspelet nu har nått fram till den tredje semifinalen mot Ystads IF hoppas Salihi att han och lagkamraterna kommer känna av stödet från publiken i Partille Arena.

Sedan en tid tillbaka är du tillbaka i spel. Hur efterlängtat har det varit?

– Väldigt efterlängtat! Man har ju saknat att spela, speciellt sådana här matcher vi har nu när det är slutspel.

Du behövde inte någon lång startsträcka, utan levererade direkt i comebacken. Det verkar inte som att det var svårt för dig att anpassa dig till spelet igen?

– Jag hade några veckor där jag tränade med laget och kom in i spelet. Sedan har jag ju kollat mycket på matcherna, så jag har inte varit helt borta heller. Jag har försökt följa med i allt vad de har gjort.

I din frånvaro gjorde Emil Berlin det bra på högernio-positionen. Var det en trygghet för dig att se att det ändå fungerade för laget under den perioden du inte kunde spela?

– Absolut! Även om någon är borta så har vi fler gubbar att sätta in som gör det lika bra. Det är såklart en trygghet för mig och för hela laget.

Inför den tredje semifinalen mot Ystad är det underläge med 0–2 i matcher. Hur ser du på det scenariot?

– Det är en utmaning. Vi är lite underdogs just nu men det ska bli väldigt kul, tycker jag.

Vad talar för att ni reducerar till 1–2 i matcher på måndag?

– Det är att vi får en bra publik och får mycket stöd på läktaren. Det blir även viktigt att vi håller oss till vår matchplan som vi har satt upp.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..