030522_JaminaRoberts_Semifinal3_Lugi-1

SEMIFINAL 3:5 DAMERNA

SEMIFINAL 3. Sävehof damer möter Lugi!

Tisdag 3/5 klockan 18.30

Kom och stötta och heja fram tjejerna till final!

Klockan 20.15 spelar Sävedalens HK mot Anderstorps SK i ATG Svenska Cupen.

Sävedalens HK fyllt med gamla Sävehofspelare som Robert Odén med 11 säsonger och 751 mål i Handbollsligan, Janne Lennartsson med 125 landskamper,

Joel Forsberg, Adam Bucht, Viktor Röxner, Tobias Tollbom och Johan Niva med USM-guld

Anton Thorin, Johan Tollbom och Jonas Olsson

Två matcher till priset av en. 

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

 https://savehof.ebiljett.nu/

 

RASMUS OVERBY

Två gulsvarta vinster är facit efter de två inledande semifinalerna mot Lugi. På tisdag är det dags för den tredje när IK Sävehof kan säkra finalplatsen hemma i Partille Arena. Inför kampen reflekterar huvudtränare Rasmus Overby här kring framgångsreceptet i de tidigare mötena och vad som behöver göras för att nå finalen.

Till skillnad från första semifinalmatchen fick ni bra utdelning direkt i lördagens möte med Lugi. Var det något ni hade pratat om på förhand?

– Ja, vi visste att de skulle komma ut och försöka få samma start som senast. Det skulle vi inte bjuda på igen, så det var något vi hade pratat om, men inte mycket mer än så. Vi visste att det som vanligt var en match som skulle vara i 60 minuter.

Vad är nyckeln till att ni har lyckats hantera deras sju-mot-sex-spel så effektivt med många bollar in i deras tomma mål?

– Vi försöker att pressa dem in i situationer de helst inte vill hamna i. Ibland har man tur för det är enormt svårt att ha 100% koll i deras starter, men vi försökte ta initiativ och arbeta med olika lösningar. Min upplevelse är att de då blev mer stressade, vilket ledde till fler tekniska fel och då har vi kunnat straffa dem. På förhand visste vi om att det var sju-mot-sex som de ville söka sig till, så det har vi lagt stort fokus på från början.

En supporterbuss följde med er ner till Lund i helgen. Vad betydde det gulsvarta stödet från läktarna?

– Det var magiskt att ha dem på läktarna och jag vill säga stort tack till alla som åkte dit i supporterbussen. Att ha dem med på bortaplan betydde väldigt mycket för mig, tjejerna och övriga i ledarteamet. Vi är otroligt tacksamma och det är inte ofta det är vi som har hemmaplan i Lund!

Nu behövs det bara en vinst till för att ordna en finalplats. Vad krävs för att ni ska säkra den i Partille Arena på tisdag?

– Lugi kommer att komma med allt de har nu och om vi kan stå emot det, och vara lika kliniska som vi varit tidigare och utmana dem på deras svagheter, så tror jag de kommer få det svårt även på vår hemmabana.

Jamina Roberts

Född: 28:e maj 1990

Position i laget: Vänsternia

Moderklubb: IK Sävehof

Debut i A-laget: 2009

 

Det har varit en lång säsong för årets spelare i svensk handboll, Jamina Roberts. Innan 2021–22 definitivt kan summeras återstår dock ett antal definierande matcher i Sävehof-tröjan där närmaste uppgiften är att tillsammans med sina lagkamrater försöka säkra en finalplats i det pågående slutspelet. Första möjligheten att slå in matchbollen i semifinalserien mot Lugi är i Partille Arena nu på tisdag.

Mycket välförtjänt tog du nyligen emot priset som årets spelare i svensk handboll. Vilka ord skulle du själv sätta på det du uträttat hittills den här säsongen?

– Det har väl varit en bra säsong, i alla fall den första halvan. Säsongen har ju varit sjukt lång och matchmässigt tror jag att jag hade spelat en normal säsong redan vid jul. Men säsongen har som sagt varit bra och framförallt känns det som att jag höjt min lägstanivå. Det började med OS, fortsatte sedan med Champions League och VM där jag ändå höll en bra nivå. Sedan känner jag själv att jag kanske inte riktigt har kunnat hålla den nivån i alla matcher, även om lägstanivån absolut är högre än vad den varit innan. I en sådan utmärkelse vägs det väl också in lite andra grejer tror jag, så som utveckling.

Med fem raka vinster har Sävehof fått en perfekt start på slutspelet. Av det ni presterat hittills, vad är du mest nöjd över?

– Att vi hållit en väldigt hög nivå. Det är inte så att Västerås och Lugi är lag man bara kör över, utan vi har gjort ett bra jobb och spelat bra. I första matchen mot Lugi såg vi att de är ett bra lag när vi inte presterar och det är inga blåbär som springer runt där. Det krävs prestation för att slå dem med så pass mycket som vi har gjort och det tycker jag att vi har gjort bra!

Samtliga i truppen har varit med och bidragit på planen. Vad betyder det för er som grupp?

– Det är väl jättebra. Både för dem som inte spelar så mycket att få komma in och bidra på planen, men det är också bra för dem som spelar mer att fler är igång. Det kan bli många täta matcher och då är det skönt att ha så många som möjligt igång.

För din del är det här sista slutspelet i Sävehof-tröjan för den här sejouren i alla fall. Gör det att matcherna betyder lite mer än vanligt just nu?

– Nej, det är verkligen ingenting jag tänker på. Matcherna betyder alltid mycket.

Möjligheten att få avsluta med ett guld existerar ju och då är väl målsättningen för säsongsavslutningen ganska självklar?

– Nu är vi en vinst ifrån en final och det är inte så att man går in i en final och tänker att man ska komma tvåa. Så absolut är det så. Sedan är det inte så att vi tror att vi bara ska kamma hem ett guld, utan även där krävs det ju bra prestationer och tre vinster. Det känns som att det är ganska långt dit nu, men det är klart att vi går för det!

 

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..