1920-1080_THEAKYLBERG-SKURU-ATG

SEMIFINAL 2 I ATG SVENSKA CUPEN!

SEMIFINAL 2! 

Lördag 28/1

14:00 IK SÄVEHOF – SKURU IK 

  • Sävehof seger med 10 bollar igår i första semifinalen.
  • Skuru är regerande Cupmästare och var Sävehofs finalmotståndare i SM finalen ifjol.
  • Sävehofs damer har 15 raka segrar i serien och är obesegrade i ATG svenska Cupen.
  • Och, så hejar vi på Sverige i semifinalen ikväll.

Kom och stötta våra tjejer till en ny seger!

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

https://savehof.ebiljett.nu/

Huvudtränare JESPER ÖSTLUND inför semifinal 2: 

In i semifinalreturen i ATG Svenska Cupen har IK Sävehof med sig ett försprång på tio bollar. Trots den stora marginalen påpekar huvudtränare Jesper Östlund att det gäller att laget går in med samma inställning som senast när det avgörande mötet mot Skuru IK spelas i Partille Arena på lördag.

Hur skulle du sammanfatta den första semifinalmatchen?

– Att vi fick en fullträff och jag tycker att det var säsongens bästa insats från vår sida. Att vinna med tio borta mot Skuru när de har alla spelare tillbaka, tycker jag är riktigt bra gjort. Så det var skönt att ordna ett ordentligt försprång inför nästa match, då vi absolut inte ser det här som klart ännu. Inför nästa match kommer vi att ha samma förberedelser och gå all in för att säkra finalplatsen!

Att kunna koppla åtminstone ett visst grepp redan i den första halvleken av matchen har du efterfrågat tidigare. Vad var det som gjorde att ni lyckades med det i torsdags?

– Det var en del individuella prestationer som var på hög nivå. Vi fick också träff på den taktik som vi lade och på något sätt tuggade vi ner dem och var lite bättre hela tiden, vilket räckte för att ta något eller några mål var tionde minut för att sedan sluta med tio måls marginal. Vi slog inte av på takten och har full respekt för att det här bara är halvtid.

Tio måls övertag är mycket att ha med sig in i returen på lördag. Vad kommer krävas för att slutföra jobbet och säkra en finalplats i ATG Svenska Cupen?

– Vi behöver vara fullt påslagna precis som vi var i den första matchen och hålla oss till det vi bestämt. Skuru kommer säkert komma med lite nya grejer, där vi tror att vi har en aning om vad de kan försöka med. Jag tror inte att de har gett upp, utan det är 60 minuter kvar och vi är som sagt bara halvvägs. På lördag hoppas jag att vi får så mycket stöd från publiken som möjligt, jag tror att det kommer bli en underhållande match!

Kan du peka ut ett område där du ser utvecklingspotential sett till den prestation ni stod för i torsdags?

– Det är väl att vi kom lite otajmat i vissa anfallsrörelser, det får vi titta vidare på. Bakåt hjälpte vi (Johanna) Bundsen i mål även om hon hade några fler räddningar än vad man kan begära. I det stora hela gjorde vi ändå en bra försvarsmatch. Vi skulle även kunna dra ner några tekniska fel och få till några fler kontringsmål, men i slutändan skulle jag säga att det här var vår bästa match hittills.

Till sist, Mai Kragballe är tillbaka i speldugligt skick sedan ett par matcher tillbaka. Vad betyder det?

– Hon betyder jättemycket för oss och det var skönt att hon fick en liten islossning i torsdags. Hon har haft en skada som hon rehabtränat i två månader och har varit lite ringrostig efter det, men nu visade hon hur bra hon är.

– Sedan vill jag även plussa för Frida (Rosell) som gjorde elva mål. Hon var helt magisk i första matchen!

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..