Sekunddrama i Kristianstad

Sävehofs herrar fick med sig en poäng från bortamatchen mot IFK Kristianstad som slutade 27-27 (11-16). Emil Berggren räddade kvällen genom att kvittera tillställningen med endast en (!) sekund kvar att spela.

Sävehofs herrar reste till Skåne för att ta emot IFK Kristianstad på bortaplan. Killarna kom till spel med sju raka seger och skulle vid händelse av en ny vinst ta ett stort kliv mot andra platsen i tabellen, vilken laget jagat länge. Kristianstad befann sig inför matchen på en femte plats i tabellen och jagade hemmafördel i det kommande slutspelet. Så det var upplagt för en spännande match med två lag i stort poängbehov.

Kristianstad rivstartar matchen och innan två minuter är spelade så har skåningarna tagit en ledning med två bollar, 2-0. Sävehof kommer igång mer och mer eftersom. Men efter tio spelade minuter sitter hemmalaget fortfarande i förärsätet och leder med 4-3. Sedan kommer dock Sävehof in i en liten svacka spelmässigt och det utnyttjar Kristianstad hänsynslöst och rycker iväg till en ledning med sju bollar, 11-4. Då har femton minuter spelats och uppförsbacken börjar se brant ut för killarna. Mot slutdelen av halvleken börjar Sävehof få lite utdelning framåt och kan göra några mål. Men det är hemmalaget som är vassast i matchens första hälft och när trettio minuter är spelade leder Kristianstad med 16-11.

Sävehof får en bra start på den andra halvleken när Erik Fritzon reducerar till 16-12 efter bara 18 sekunders spel. Killarna fortsätter att spela bra offensivt och bara några minuter senare är underläget nere i tre bollar, 19-16. Nu känns det som att laget är på väg att ta sig in i matchen på allvar. Kristianstad har dock andra planer och efter tre raka mål på mindre än två minuter har man återtagit greppet om tillställningen. Men Sävehof visar prov på en riktigt stark lagmoral och kämpar sig tillbaka. När Victor Fridén sätter 24-23 med åtta minuter kvar att spela är underläget endast nere i en boll och matchutgången känns väldigt oviss. Och när bara en (!) sekund återstår att spela prickar Emil Berggren in 27-27 och räddar en superviktig poäng åt sitt lag!

I och med poängen tar Sävehof över andra platsen i tabellen på poäng. Det ska dock tilläggas att Ystad har spelat en match mindre och endast ligger en poäng efter killarna. Detta var också en moralisk seger för laget, som kanske inte gjorde någon jätteinsats, men ändå lyckades få med sig en poäng efter en stark andra halvlek. Det här var också Sävehofs åttonde raka match utan förlust.

Den avslutande seriematchen spelas på onsdag när H 43/Lundagård kommer på besök till Partillebohallen. Men innan dess ska killarna ta sig an AG Köpenhamn i Champions League-åttondelsfinal. En riktig stormatch som ska spelas och förhoppningsvis kan Sävehof ställa till det för danskarna! Matchen spelas i Scandinavium och avkast sker klockan 16.30.

Mikael Franzén är väldigt nöjd med lagets moral och prestation i andra halvlek:

– Vi gör en sådär första halvlek, och får inte riktigt till det offensivt. Kristianstads målvakt gör det väldigt bra också och de får kontra in några lätta mål. Sen så tycker jag att vi spelar bra offensivt i andra och kan få lite utdelning. Visserligen var ju det sista målet en gåva från Kristianstad, men vi gör en bra andra halvlek och visar en fantastisk moral som lyckas ta oss tillbaka i det här.

– Emil Berggren var väldigt bra framåt idag och svarade för nio mål. Även Tobias ”Rumän” Johansson gjorde ett bra jobb på sin position och gjorde några fina mål. Men jag tycker att vi gör en bra laginsats överlag med, säger Mikael.

På söndag tar Sävehof emot det danska storlaget AG Köpenhamn i Göteborg och Mikael hoppas få se samma fina moral då som killarna visade upp idag:

– Vi ska ta med oss moralen från den här matchen till söndag. Det ska bli fantastiskt att få möta ett världslag och vi siktar på att stå upp bra, avslutar han.

IFK Kristianstad-IK Sävehof 27-27 (16-11)

Målskyttar:

Kristianstad: Darko Martinovic 4, Markus Olsson 4, Joakim Hykkerud 4, Johan Jepsson 3, Lars Möller-Madsen 3 (1), Emil Karlsson 3, Johan Koch 2, Johan Persson 2, Claus Kjeldgaard 1.

Sävehof: Emil Berggren 9 (2), Fredrik Larsson 5, Tobias Johansson 4, Tobias Albrechtson 3, Victor Fridén 2, Robert Johansson 2, Erik Fritzon 2.

Publik: 3272

Domare: Per-Ola Björk / Krister Andersson

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..