Handboll, Dam, SHE, SŠvehof - Team Eslšv

SEGERSVITEN FORTSÄTTER

Sävehof tog en ny seger i SHE när Kristianstad besegrades med 24-18.
– Vi är starkare ju längre matchen lider och märker att de blir tröttare, sammanfattade tränare Henrik Signell matchen.

Efter nästan två veckors uppehåll var det dags för Sävehofs damer att springa in på Partille Arenas golv för match igen. Tre raka vinster i bagaget gjorde att laget kom in till matchen med en härlig vind i ryggen. För motståndet stod tabelltrean Kristianstad som inför matchen hade ett poängmässigt försprång på fem pinnar.

Det var en målrik inledning på matchen där Kristianstad fick ett övertag efter fem minuter. Ett gäng missade straffar från Sävehofs sida var en av anledningarna till att gästerna lyckades behålla ledningen halvleken ut och efter de första 30 minuterna visade jumbotronen underläge för hemmalaget med 10-12.
– Vi börjar ganska trevande i första halvlek men är ändå med. Sedan står vi allt bättre i försvaret, sade Henrik Signell om vad som förbättrades till halvlek nummer två. 

Om den första halvleken gick till Kristianstad, så var det tydligt att den andra tillhörde Sävehof. Kvitteringen kom sju minuter in i den andra halvleken genom Amelia Lundbäck på straff och kort därefter tryckte Joanna Lindvall-Haggren in ledningsmålet. Flera vassa räddningar av Wilma Andersson, som fick förtroendet i mål denna kväll, och bättre utdelning framåt gjorde att segern till slut blev relativt komfortabel och segersiffrorna skrevs till 24-18.
– Vi kanske inte gör den bästa handbollsmatchen rent tekniskt och taktiskt, men vi maler sönder dem. Vi gör en lite mindre bra första halvlek, men vi vet att vi är starkare i långa loppet och jag är jättenöjd med moralen idag, sade Signell efter segern. 

De två poängen gör att Sävehof kliver förbi Önnereds HK och upp på femte plats i SHE-tabllen. Nästa match för laget spelas på söndag (11:e februari), motståndare är Skara HF.

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..