Handboll, Dam, SHE, SŠvehof - Hššr

SEGERSVITEN FÖRLÄNGS EFTER SEGER MOT SKURU

Sävehof tog en ny tvåpoängare efter seger med 26-21 borta mot Skuru IK.
– En väldigt bra andra halvlek från vår sida, sade tränare Henrik Signell angående nyckeln till vinsten.
Det blev en olycklig start på matchen för Sävehofs del där Johanna Ahlm brände en straff i samband med det första anfallet. Det följdes dessutom upp med ett Skuru-anfall där de också fick en straff som de dock lyckades förvalta. Därefter blev det en halvlek som gick i vågor där lagen bytte målsviter med varandra. Först var det Skuru som gick upp till en 8-4-ledning, Sävehof hämtade upp till 8-8, för att hemmalaget sedan skulle kunna gå ifrån till en fyramålsledning igen. Slutet av halvleken gick sedan till Sävehof som lyckades ta ikapp med några bollar och halvleken slutade 13-11 till Skuru.

Är det något som har kännetecknat Sävehof de senaste omgångarna så är det förmågan att ta igen underlägen och få till en stark avslutning. Så blev fallet även den här gången. Det dröjde till Ida Odéns fullträff i den 42:a matchminuten innan laget för första gången tog ledningen i matchen. Därefter var det raka spåret mot två nya poäng och segersiffrorna skrevs till 26-21. Julia Eriksson och den nu skadefria Emma Fernis fick dela på titeln som kvällens bästa målskyttar i Sävehof med sex mål vardera.
– Vi spelade väldigt bra försvarsspel i framförallt andra halvlek och det är det som gör att vi vinner matchen. Jag är jättenöjd med två poäng, Skuru borta är en av årets svåraste matcher och till slut vinner vi ganska komfortabelt, sade Henrik Signell efter matchen.

Sävehofs segersvit är uppe i sex raka matcher och nu skiljer det endast en poäng upp till tredjeplatsen i SHE. Fyra matcher återstår innan slutspelet står för dörren och i nästa omgång ställs laget mot Önnereds HK hemma i Partille Arena.
– Vårt sikte är inställt på att vinna varje match som vi har kvar, gör vi det så kommer vi minst fyra. Vi tar en match i taget, berättade Signell om fortsättningen.

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..