Handboll, SHE, H65 Höör - Sävehof

SEGERSVITEN FÖRLÄNGDES I SERIEFINALEN

När IK Sävehof och H65 Höör drabbade samman på torsdagskvällen drog Gulsvart det längsta strået. Under långa perioder var det en jämn seriefinal, men med 31–26 på resultattavlan i samband med slutsignalen blev segersiffrorna ändå tydliga.

Ett europamästerskap har kommit och gått – nu tillhör seriespelet återigen vår vardag. Första uppgiften efter uppehållet var bortamötet med H65 Höör där båda lagen stod på maximala tio poäng inför återstarten.

Resultattavlan i Sporthallen visade 5–5 när en kvart var spelad. Då hade vi bland annat fått se Carmen Martín inleda målskyttet med ett läckert avslut från liten vinkel och Johanna Bundsen stå för en frilägesräddning. Därefter skulle det bli mer fart i målskyttet när Sävehof kunde gå ifrån till ledning med 14–12 i paus.

Med den andra halvlekens två första mål tog sig Höör upp jämsides. Hemmalaget skulle även sätta dit ett tredje och fjärde i följd innan Martín såg till att bryta den rödvita trenden.
– De gjorde några enkla kontringsmål på oss i starten på andra. Vi sköt i lite för dåliga lägen och hade några tekniska fel som gjorde att de fick kontra på oss. De hittade då momentum och det blev ett enormt tryck i hallen, men vi dödade det ändå hyfsat snabbt, sade huvudtränare Jesper Östlund.

Tillbaka i ledning tog sig Gulsvart när Elin Heikka gjorde 23–22 med drygt tio återstående minuter. I sitt inhopp bidrog Sävehofs nummer sju starkt till den målproduktion som ledde fram till kvällens dittills största övertag och som skulle visa sig bli matchdefinierande.
– Heikka var magisk! Jag har inte sett den här typen av prestation från henne tidigare och jag tycker att hon ska ha den stora blomsterkvasten idag, även om Carmen var löjligt bra också, men det vet vi om att hon kan. Jag trodde inte att Heikka skulle få ut det här när vi åkte till Höör imorse, så jag är supernöjd med hennes prestation.

Segersiffrorna skrevs slutligen till 31–26 och Sävehof förlänger därmed säsongens vinstsvit. Det här var sjätte raka tvåpoängaren av sex möjliga, vilket innebär att laget nu inte bara leder serien på målskillnad – utan även på poäng.

På söndag spelas nästa match, men då i ATG Svenska Cupen, när HK Aranäs väntar i den första kvartsfinalmatchen. Avkast sker klockan 17:45 i Partille Arena.

H65 Höörs målskyttar: Alma Skretting 4, Isabelle Andersson 4, Ida Gullberg 4, Victoria Larsson 3, Filippa Nyman 3, Elsa Åsberg 2, Cassandra Tollbring 2, Josefine Hultberg Dahlgren 1, Emma Jönsson 1, Tilda Winberg 1 och Emma Nuhanovic 1.

IK Sävehofs målskyttar: Carmen Martín 7, Mai Kragballe 6, Johanna Forsberg 4, Frida Rosell 4, Elin Heikka 3, Nina Koppang 3, Ida Sembe 1, Stella Huselius 1, Thea Blomst 1 och Thea Kylberg 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..