Segersviten bruten

IK Sävehof förlorade, efter tre raka vinster, träningsmatchen mot Lugi. Den storsatsande Lunda-klubben vann med 30-27.

Borgeby, med drygt 4.000 invånare, fick i dag finbesök. Två av landets absolut bästa handbollslag, IK Sävehof och Lugi HF, valde att lägga en träningsmatch de båda emellan i orten. Herrarna, just nu på ett mini-läger i Skåne, slog H43 med tio bollar i går och skulle nu ta sig an en tuff motståndare. Lugi tog hem grundserien i fjol, innan man föll i semifinalen mot Drott, och har inför denna säsong bland annat värvat landslagsklippan Magnus Jernemyr.

– De har ett kanongäng på pappret och det ska bli spännande att få möta dem, kommenterade Magnus ”Bagarn” Johansson efter gårdagens fight.

Lugi inleder piggt och tar tidigt ett litet grepp om händelserna. Sävehof är snart igång ordentligt och det är en hård kamp ute på banan. Hemmalaget leder, hur som helst, med två bollar i paus, 14-12.

– Lugi startar bra och har lite mer initiativ då. Men vi jämnar ut det snabbt. Det var en bra träningsmatch på det stora hela, säger ”Bagarn”.

Gästerna är starka i den andra halvleken och vänder snart på underläget. Sävehofs försprång ser länge ganska komfortabelt ut, men under slutminuterna är Lugi vassare. Skåningarna tar sig åter upp i förarsätet och vinner till sist det hela med tre bollar, 30-27.

– Vi leder med tre-fyra mål med ungefär tio minuter kvar. När vi spelar konsekvent och får ihop det ser det bra ut och vi får till många första- och andrafaskontringar. Sen tappar vi under avslutningen. Mycket beroende på att Lugi är ett väldigt bra lag. Det finns fortsatt en hel del, vilket inte är så konstigt, att jobba med.

Elitseriepremiären kryper närmare och närmare, men innan dess ska en generalrepetition genomföras. På torsdag ställs herrarna mot Alingsås i Estrad Arena.

– Det har varit en bra helg och samtliga visar att de vill vara med. Sebastian (Karlsson), förkyld och febrig, är den enda som inte spelat något under de två matcherna. Det blir hård konkurrens om platserna. Vi kommer att ha fysinriktade träningar under måndag-tisdag och spela sista träningsmatchen. Det ska bli kul att möta Alingsås, som är ett bra lag med flera duktiga spelare, avslutar Sävehof-tränaren.

Lugi HF – IK Sävehof 30-27 (14-12)

Målskyttar:
Lugi: Kristian Meijer 5, Simon Jeppsson 5, Johannes Hippe 4, Simon Stridsberg 3, Jacob Wickman-Modig 3, Albin Tingsvall 2, Nemanja Milosevic 2, Olof Skäremo 2, Anton Roth 2, Anders Hallberg 1, Jonathan Leijonberg 1.
Sävehof: David Florander 6, Victor Fridén 5, Eric Forsell Schefvert 3, Mattias Thynell 3, Niclas Fingren 2, Tobias Albrechtson 2, Viktor Rhodin 1, Viktor Ottosson 1, Linus Ekman 1, Olle Forsell Schefvert 1, Daniel Wikensten 1, Gabriel Gegerfelt 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..