Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Lugi

SEGERSVITEN BRÖTS BORTA MOT LUGI

IK Sävehof avslutade året i Handbollsligan med att förlora borta mot Lugi HF. En tung första halvlek med tjugo insläppta mål gick inte att vända och det blev slutligen förlust med 28-32.
– Vi var inte riktigt där, förklarade manager Anders Eliasson efter slutsignalen.

Efter en bra start med 2-0 till Sävehof vände övertaget till Lugi som gjorde fyra snabba mål i följd. Det tvåmålsunderläget skulle visa sig vara svårt att ta igen. När Sebastian Karlsson prickade in 10-11 kunde det vara en signal på att laget var på väg tillbaka på riktigt, men istället blev det startskottet för en ännu tydligare Lugi-dominans. I halvtid ledde hemmalaget med 20-13.
– Vi har pratat mycket om tillit. Att lita på varandra, men när de kom med sådan fart och vi inte stod upp så blev vi överspelade. De gjorde mål ifrån alla ställen och då är det svårt att stoppa, konstaterade Anders Eliasson.

Flera räddningar från Agust Eli Björgvinsson i början på andra gav möjligheter att äta sig närmare, men det var ofta något som saknades för att överlista Josip Cavar i Lugi-målet. Missade straffkast, offensiva fouls och otajmade passningar var några av felen som gjorde det svårt att komma närmare.

Sävehof försökte vrida och vända på det mesta. Det var sju-mot-sex-spel i offensiv väg, punktmarkering i defensiven och en del spelarbyten. Den andra halvleken blev också jämnare och bättre, men att ta igen sju bollar från den första halvleken visade sig vara en övermäktig uppgift denna fredag kväll i Lund. Vid signalen för 60 minuter var det fyra mål som skiljde lagen åt och Lugi segrade med 32-28.
– Lugi hade mer vilja än oss i dag. De kom med en power i hela sitt anfall och vi orkade inte genom hela försvarsspelet.
– De var tunga och duktiga i dag.

Nu väntar ett uppehåll från spel i Handbollsligan fram till slutet av januari. Trots förlusten pratar Eliasson om vikten av att gå med huvudet högt och ta med sig känslan från den svit på fem raka vinster som laget hade fram till Lugi-matchen och som präglade en stor del av månaden.
– Vi får ta denna förlusten och säga att vi gör en bra december som helhet. Nu tar vi ett par dagar ledigt och sen ska vi ha en bra träningsmånad innan vi går på det igen!

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..