Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Redbergslid

SEGER PÅ ANNANDAGEN

IK Sävehof säkrade två nya poäng på annandagen efter att ha vänt ett underläge i paus till seger med sex bollars marginal.

Årets annandagshandboll i Partille Arena bjöd på mötet mellan IK Sävehof och Eskilstuna GUIF i Handbollsligan. Till en början var det helt jämnt där lagen låg jämsides efter såväl 10, 15 som 20 minuters spel. Mot halvlekens slutskede avancerade ändå GUIF upp i ledning när de fick ett övertag på tre bollar.

Efter halvtidsvilan visade Sävehof upp ett sju-mot-sex-spel som skulle leda hela vägen till seger. Drygt tio minuter in i den andra halvleken minskade Rune Schröder underläget till blott en boll. Gzim Salihi fyllde på med kvitteringen i anfallet efter och när spelet vände ytterligare en gång var det Sebastian Karlsson som tog Sävehof upp i förarsätet när lagkaptenen prickade in 21–20.
– Det är ju en regel som de har tagit fram som hjälper oss tränare i trubbel, sade huvudtränare Michael Apelgren om valet att spela med en utespelare extra på planen.
– Jag tycker ibland att det blir lite väl uppsnackat om att det är så smart av en tränare att gå upp i sju-mot-sex. Jag är inget fan av regeln men om vi behöver använda den så kommer vi att göra det. Jag tycker att den här matchen visar lite det tråkiga med det, som jag ser det, även om vissa kan se en charm. För jag kan tycka att GUIF hade oss i dag, men på grund av en regel så kan vi vända på matchen och vinna ganska komfortabelt.

Apelgren underströk även att hans spelare klev fram och höjde nivån i den andra halvleken när laget gjorde hela 25 mål framåt. Från det att Karlsson tog laget upp i ledning hade Gulsvart övertaget matchtiden ut och slutligen skrevs segersiffrorna till 35–29.

Utöver de två poängen fanns det även anledning att glädja sig åt en debutant i Handbollsligan. Elmer Tilly fick speltid mot slutet av matchen och redan i sin första bollkontakt hittade han nätet.
– Han är en spelare som har väldigt mycket feeling, så det var skoj att han kom in och visade det. Han har gjort väldigt mycket mål i både juniorerna och S-hof den senaste tiden, så de tar steg de här killarna i den åldern och det gäller att hänga med, berömde huvudtränaren.

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Karlsson 7, Rune Schröder 7, Sebastian Spante 5, Jonathan Stenbäcken 5, Gzim Salihi 4, Felix Möller 3, Vetle Eck Aga 1, Elmer Tilly 1, Pontus Brolin 1 och Marcus Lennernäs 1.

Eskilstuna GUIF:s målskyttar: Pavle Karacic 8, Carl Gabrielsson 4, Fredrik Gustavsson 4, Erik Persson 4, Johan Palm 3, Kasper Larsson 2, Melker Norrman 2, Marcus Ekman 1 och Olle Österhall 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..