Handboll, SHE, Kvartsfinal 3, Sävehof - Önnered

SEGER NÄR PUBLIKEN VAR TILLBAKA I PARTILLE ARENA

Med publiken tillbaka i Partille Arena för första gången på över ett år vann IK Sävehof stort i premiäromgången av ATG Svenska Cupen mot Tyresö Handboll. Tio bollar skiljde lagen åt i paus och i andra halvlek säkrades segern med siffrorna 35–18.

Sävehof fick börja matchen i underläge med tre bollar efter att Tyresö förvaltat sina tre shootout-möjligheter. Relativt snabbt hittade Gulsvart rätt där Ida Sembe blev första spelare att näta i öppet spel. Nyförvärvet Frida Rosell gjorde 2–3 innan Wilma Kroon Andersson fick släppa första spelmålet förbi sig den här tävlingssäsongen.

Precis när matchklockan nådde nio spelade minuter kom kvitteringen och återigen var det Sembe som var säker i sitt avslut. Målet innebar 6–6 och nästa gång bollen passerade mållinjen tog Laura Jensen laget upp i ledning.

– Vi hade pratat om olika scenarier innan matchen och det ger ju lite extra energi till lag som kan leda med 3–0 innan det har dragit igång. Jag tycker att vi spelade oss in i matchen ganska snabbt och stängde den redan i första halvlek, sade huvudtränare Rasmus Overby.

Efter Jensens ledningsmål rann det på problemfritt och Sävehof-spelarna återvände till omklädningsrummet med 19–9 på resultattavlan.

– Jag tyckte att Tyresö utmanade oss lite med en mittsexa som vi skulle ha lite bättre koll på, så det pratade vi om i paus. Framförallt fokuserade vi också på att vi skulle spela lite mer direkt handboll jämfört med hur det var i första.

I andra halvlek bevarades kontrollen och slutligen blev det gulsvart seger med 35–18 i säsongens första tävlingsmatch.

– Det var väldigt skönt att börja med en vinst och att vi inte tog för lätt på uppgiften. Jag tycker att vi bemötte Tyresö med bra professionalism och ödmjukhet som jag gillar att se. Generellt var det många som bjöd till och det var bara våra målvakter som inte gjorde mål, så det var kul.

Att få matcher som betyder något redan i mitten av augusti var även något som Overby uppskattade:

– Jag tycker att Tyresö kom med allt de hade och ska ha all heder för den insats som de levererade. Det är väldigt kul med Svenska Cupen, att spela inför publik och att få spela tävlingsmatch igen. Det är något vi har sökt efter så det är bra att få de här matcherna, menade han.

– Många unga spelare fick och tog chansen i dag, Maja Appelgren exempelvis. Som tränare är det ett bra sätt att se andra spelartyper och individer på banan som förtjänar speltid men som inte alltid får det.

IK Sävehofs målskyttar: Ida Sembe 6, Linn Andersson 5, Laura Jensen 4, Thea Blomst 4, Trine Mortensen 3, Maja Appelgren 3, Frida Rosell 3, Angelica Wallén 3, Elin Ernelind 2, Elin Heikka 1, Linn Johansson 1.

Tyresö Handbolls målskyttar: Frida Höglund 8, Fanny Norsten 3, Daniela Lidsheim-Marjasin 3, Fia Stolt 2, Linn Henner 1, Line Brandt 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..