Handboll, SHE, Lugi - Sävehof

SEGER MOT SKÖVDE

IK Sävehof besegrade Skövde HF med 31–28 på onsdagskvällen hemma i Partille Arena.
– Det var två poäng som kan vara ganska viktiga i slutändan, menade huvudtränare Rasmus Overby.

Det var en match där lagen ständigt låg målmässigt nära varandra. Till en början såg Sävehof dock ut att kunna koppla ett tidigt grepp när Ellie Åström Nilsson skickade in 7–4 efter knappt tio spelade minuter. Därefter hittade Skövde rätt och nådde hela vägen fram till en kvittering. De befann sig även i ledning kort inför halvtidsvilan, men ett mål från sjumetersmarkeringen signerat Jamina Roberts såg ändå till att lagen låg jämsides med varandra när matchklockan visade 30 minuter.
– Det kändes som att vi började väldigt bra, men sedan kom de in i matchen och då började vi hänga lite med huvudena samtidigt som vi inte helt fick träff bakåt. Jag får berömma Moa Andersson som gjorde en väldigt bra match för Skövde. Henne fick vi aldrig riktig koll på och deras niometersspelare straffade oss ganska bra i dag, konstaterade Rasmus Overby.

Tidigare under säsongen har Skövde besegrat Skuru och den här kvällen i Partille Arena lyckades de gå upp i en tvåmålsledning efter paus. Inom loppet av 16 sekunder kom dock såväl den gulsvarta reduceringen som kvitteringen när först Åström Nilsson hittade nätet innan Trine Mortensen blixtsnabbt kontrade in 18–18.

Med en kvart kvar av matchen skapade sig Gulsvart ännu en gång en tremålsledning och trots att Skövde återigen hann utjämna så skulle kvällen sluta med två poäng till Sävehof. Det allra sista målet gjordes av matchens främsta målgörare, Jamina Roberts, vars elfte mål för kvällen betydde 31–28.
– Det var en konstig match och en match där vi aldrig hittade oss själva. Vi hittade aldrig en bas varken framåt eller bakåt, vilket gjorde att vi fick slita väldigt mycket för det. Allt beröm till Skövde som gjorde en bra match och i dag ska vi vara nöjda med att vi kommer härifrån med två poäng.

Segern gör så att Sävehof befinner sig allra högst upp i SHE-tabellen även efter 13 spelade omgångar. Nästa uppgift för laget blir bortamötet med Odense i Champions League där resan till Danmark sker till helgen.
– Vi har fortfarande serieledningen i SHE och det är de här matcherna som är svåra att vinna om man inte har en bra bas att falla tillbaka på. Just nu är vi inne i en period med många matcher, vilket vi tycker är jättekul, men vi ska också bli bättre på att ställa om oss rent mentalt på de olika uppgifterna, summerade Sävehofs huvudtränare.

IK Sävehofs målskyttar: Jamina Roberts 11, Anne Tolstrup 4, Frida Rosell 4, Trine Mortensen 3, Ellie Åström Nilsson 3, Laura Jensen 3, Tamara Haggerty 2 och Ida Sembe 1.

Skövde HF:s målskyttar: Nikoline Lundgreen 7, Elma Örtemark 6, Moa Andersson 6, Britta Jakobsson van Stam 3, Melina Pilav 2, Nora Jakobsson van Stam 1, Julie Aspelund Berg 1, Natalie Wästefors 1 och Ida Eriksson 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..