Handboll, Dam, Elitserien, Semifinal 3, SŠvehof - Lugi

SEGER MOT SERIELEDARNA

Sävehofs damer är tillbaka på vinnarspåret efter att ha besegrat serieledarna H65 Höör med 28-23.
– Väldigt skönt. Idag gör vi en jättebra match och det gav resultat, säger Henrik Signell efter segern.

I den 13:e omgången av SHE väntade obesegrade H65 Höör på bortaplan för Sävehof. En tuff uppgift, men samtidigt ett utmärkt tillfälle att studsa tillbaka rejält efter en längre tid av resultat som inte gått Sävehofs väg.

Sävehof fick en bra start på matchen, där inte minst Linnea Pettersson visade lagkaptenstakter. I form av två genombrott fixade hon först fram en straff och gjorde därefter mål på egen hand i matchens inledning och Sävehof hade då fått matchen dit de ville. Det var inte förrän runt matchminut 20 som halvleken rent resultatmässigt svängde över till Höörs fördel och vid halvtid hade hemmalaget ledningen med 14-10.
– Vi visar ett bra beteende från start och även om vi inte får till allt i första, så gör vi de detaljerna bättre i andra, säger Sävehofs tränare Henrik Signell.

Dubbla Höör-mål inledde den andra halvleken, men det skulle inte stoppa Sävehof denna kväll. Signells lag kom tillbaka och med en knapp kvart skiljde det bara ett mål lagen emellan. Isabella Mouratidou i målet stod för flertalet vassa räddningar, bland annat ett par i fritt läge för Höör och det gav fortsatta möjligheter i offensiven för lagkamraterna.

Kvitteringen kom genom Olivia Mellegård med tio minuter kvar och två minuter senare dunkade hon även in ledningsmålet. Ledningen stod sig sedan matchen ut och innebar att Sävehof lyckats komma tillbaka från ett underläge på sex mål. Slutresultatet skrevs till 23-28.
– Det är klart att det är väldigt skönt. Ju fler förluster, desto skönare blir det sedan att vinna sedan. Vi har hela tiden vetat att vi har hög kapacitet i oss men inte fått ut det. Det är ännu skönare att det ikväll sker mot ett så bra lag som Höör, menar Signell efter matchen.

Segern gör att Sävehofs negativa svit på sex raka förlustmatcher är över, samtidigt som de blir första lag att vinna mot Höör i SHE den här säsongen. De två inkasserade poängen gör att laget tar klivet upp på femteplatsen i tabellen. För damerna väntar härnäst hemmamatch mot VästeråsIrsta HF söndag den 21:e januari.
– Återstår att se vad det här ger inför fortsättningen, men det ger definitivt en tro på det vi gör och rimligtvis ett ökat självförtroende. Men det här var bara en match och det gäller att fortsätta göra det vi är bra på, avslutar Signell.

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..