Handboll, Handbollsligan, Redbergslid - SŠvehof

SEGER MOT MALMÖ – RIK VÄNTAR I KVARTSFINAL

Herrarna besegrade Malmö i den sista omgången av Handbollsligans grundserie. Nu väntar Redbergslid i en kvartsfinalserie.

– Hoppas på publikfester, säger tränare Robert Wedberg.

Inför kvällens sista omgång var de mesta klart kring hur lagen skulle sluta i tabellen. För att Sävehof skulle klättra ett pinnhål krävdes att Alingsås skulle tappa poäng mot redan nedflyttningsklara IFK Ystad, samtidigt som Sävehof skulle vinna mot Malmö. Även om det sistnämnda inträffade genom en uddamålsseger med 25–24, blev det inte bättre än en sjätteplacering i Handbollsligans för Sävehof eftersom Alingsås enkelt motade tillbaka Ystad med 29–14. Robert Wedberg summerar sitt lags säsong så här långt.

– Under vårsäsongen har vi höjt oss och det har varit viktigt. Det tog ett tag höstas att spela ihop oss. Framför allt i försvarsspelet att hitta positioner och det känns mycket stabilare nu. 

Efter matcherna i den avslutande omgången var det dags för kvällens höjdpunkt – slutspelsvalen. Kristianstad och Ola Lindgren var först ut och valde Eskilstuna Guif följt av att Lugis Tomas Axnér valde Ystads IF. Sedan var det RIK och Jasmin Zutas tur och då valde man lokalkonkurrenten Sävehof.

– Nu får vi hoppas på publikfester. Det ska bli spännande, säger Wedberg.

Att RIK har plusstatistik på de gulsvarta oroar inte den 52-årige tränaren.

– Det är väl ganska öppet. De vann klart den första matchen sen vann vi klart här senast och så vann de en tajt match emellan där, men vi startar om från början båda lagen.

Nu har vi alltså två heta kvartsfinalsderbyn att se fram emot och det vill ni ju inte missa. Köp Slutspelskortet här.

Samtliga kvartsfinaler i Handbollsligan:

IFK Kristianstad–Eskilstuna Guif
Lugi–Ystads IF
Redbergslids IK–IK Sävehof
HK Malmö–Alingsås HK

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..