Handboll, SHE, SŠvehof - Lugi

SEGER MOT LUGI

Annandagen bjöd på dubbelevenemang i Partille Arena. Först ut var SHE-matchen mellan IK Sävehof och Lugi HF som slutade med gulsvart seger 24-23.

IK Sävehof satte nivån direkt genom att tidigt gå upp i en 2-0-ledning. Övertaget skulle laget sedan aldrig släppa ifrån sig. Det var Elin Hallagård som inledde målskyttet och sedan fylldes det på med bland annat viljemål från Tilda Olsson och kontringsmål från Johanna Forsberg. En tidig timeout från gästerna, med inte ens fem minuter på matchklockan, var en indikation på vilket av lagen som var mest nöjt med inledningen. Den första halvleken präglades annars av många långa Lugi-anfall som Sävehof för det mesta hade god kontroll på. Efter 30 minuters spel visade jumbotronen i Partille Arena 12-8 med fördel gulsvart.

Värt att notera från både den första och andra halvleken var att laget stundtals var mycket ungt. Med spelare som bland andra Nina Dano, Ebba Lundstedt och Amelia Lundbäck inne på planen samtidigt, var snittåldern emellanåt nere på 20 år. 
– Jag är en tränare som också vill ha utveckling och jag tycker att de kommer in och bidrar bra, säger huvudtränare Rasmus Overby om att låta unga spelare få chansen.

Det var ingen sprakande inledning på den andra halvleken, utan det dröjde fem minuter innan det första spelmålet. Då var det Sävehof och Lundbäck som hittade rätt med hennes tredje fullträff denna eftermiddag. Defensiven var ramstark och höll ut ännu längre – laget släppte inte in något på över sju minuter i starten på andra.

Den solida defensiven i kombination med att även anfallsspelet kom igång, inte sällan med inspel till ”Foppa” som var säker från linjen, gjorde att Sävehof kunde rycka ifrån till så mycket som en niomålsledning med tjugo minuter kvar att spela. Så stora skulle siffrorna dock inte bli i slutändan. Lugi arbetade sig tillbaka och hade en mycket stark avslutning men det skulle ändå räcka till Sävehof-seger med siffrorna 24-23.
– Väldigt bra första 45 minuter men sen kom de in mer i matchen.
– Jag hade hoppats vinna med tio som det såg ut i första och vi får inte sluta göra jobbet både framåt och bakåt, konstaterade Overby och var inte nöjd med att laget släppte in så mycket mål i slutet på matchen.

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..