MatchrapportKarlskronaBortaHemsida_nyhet-Återställd

SEGER MOT KARLSKRONA I SISTA SERIEMATCHEN

Med 32–31 som slutresultat i torsdagens bortamöte med HF Karlskrona fyllde IK Sävehof på lagets poängkonto med två ytterligare poäng inför det stundande SM-slutspelet.

Mittemellan European League-åttondelarna mot Hannover rundade Sävehof av seriespelet i Handbollsligan med match mot Karlskrona. Så sent som i tisdags var det match i Tyskland, så det var med viss rotation i matchtruppen och med Linus Ekman som huvudansvarig på tränarbänken som Gulsvart tog sig an torsdagskvällens uppgift.

I den första halvleken fick vi exempelvis se Tobias Trommler göra mål, Sebastian Durlanu agera framspelare och Neo Kollryd ta plats som en del av det defensiva mittblocket. Insatsen under de 30 inledande minuterna ledde fram till uddamålsförsprång med 18–17.

Det var bra fart på målskyttet även efter paus. Först kom en kvittering för Karlskrona, men därefter ordnade Sävehof sex raka mål, varav fyra kom från Alexander Westby. Även om det i slutändan blev jämnt, kunde laget från det läget hålla i övertaget hela vägen in på slutsignalen när Sävehof vann med 32–31.

Seriesegern har varit ohotad sedan några omgångar tillbaka och i den avslutande seriematchen adderades således två ytterligare pinnar till den gulsvarta poängskörden. Parallellt med matchen i Karlskrona fastställdes de slutgiltiga tabellplaceringarna i Handbollsligan Herr, därmed står det klart att det är åttondeplacerade HK Malmö som väntar i kvartsfinalserien.

HF Karlskronas målskyttar: Mattias Johansson 10, Filip Psajd 7, Markus Viitkar 4, Linus Andersson 4, Hampus Dahlgren 3, Thorgils Baldursson 2 och Oliver Risberg 1.

IK Sävehofs målskyttar: Adam Blanche 6, Alexander Westby 6, Tobias Johansson 6, David Sandberg 5, Malte Celander 3, Kelvin Roberts 2, Tryggvi Thorisson 2, Oscar Sävinger 1 och Tobias Trommler 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..