Seger mot HC Midtjylland

Herrarna besegrade det danska laget HC Midtjylland med 39-31 (17-16). Midtjylland kvalade förra året upp till den danska elitserien men föll på mållinjen i den avgörande matchen. I laget finns den fd RIK-spelaren Staffan Henriksson.

Det var jämnt i ca 45 minuter innan Sävehof gjorde ett ryck och till slut kunde vinna ganska komfortabelt med 8 mål. 39 mål framåt är väldigt bra.
– ”Vi har inte tränat så mycket på försvarspel, utan mest lagt fokus på att snabbt vända till eget anfall”, säger Rustan Lundbäck.

– ”I årets trupp så finns det fler spelare som passar för ett snabbt spel. Det är ett spel vi kommer att ta med oss in i Elitserien”, fortsätter Lundbäck.

Thomas Forsberg spelade första kvarten, sen avlöstes han av Daniel Bergquist.

Mot Kolding i torsdags gick vi inte runt på så många spelare utan att försökte spela vårt spel medan igår mot Midtjylland fick alla spelare chansen att visa upp sig.

– ”Emil Berggren har en större roll än i våras och han lyser mer nu. Han får många straffar med sig och är väldigt bra på att peppa sina lagkamrater”, säger Rustan.

Målskyttar:
Johan Jakobsson 11, Erik Fritzon 8, Emil Berggren 5, Tobias Johansson 4, Victor Fridén 3, Viktor Ottosson 3, Eric Schefvert 2, Marcus Tobiasson 1, Victor Axmalm 1, Niclas Barud 1.

Nu väntar träning måndag – torsdag för att på fredag bege sig ner till Växjö och deltaga i Mix Megapol Handball Tournament. Mer om cupen hittar ni här:

>> Mix Megapol Handball Tournament

Martin Gunnérus

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..