Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Karlskrona

SEGER INFÖR SLUTSPELET

Sävehof vann borta mot Alingsås HK med 29-26 i den sista omgången av grundserien. 
Den sista matchen inför slutspelet för Sävehofs herrar spelades på onsdagskvällen. Laget hade rest till bortamatchen mot Alingsås HK för en match där Sävehof varken kunde avancera eller puttas ner i tabellen, men där det istället handlade om att tagga igång lite extra inför slutspelet.

Oskar Sunnefeldt inledde målskyttet denna kväll och Sävehof kunde därefter gå upp i en 3-0-ledning. En nyckelfigur i det rycket var Per Sandström som med bland annat en frilägesräddning såg till att hans nolla inte sprack förrän efter drygt sju minuters spel. När halvleken summerades låg Sävehof-målvakten på 47% i räddningsstatistiken och laget kunde gå in till omklädningsrummet i ledning med 12-9.
– Det var så här vi ville reagera från förlusten mot Malmö. Vi gör en fantastisk första halvlek i framförallt vårt försvarsspel, sade manager Anders Eliasson om inledningen av matchen.

Efter förlustmatchen mot Malmö senast poängterade Eliasson att laget inte tog en enda utvisning och att han inte var helt nöjd med det. Det var andra tag i den här matchen och redan i den första halvleken åkte Sävehof-spelare ut vid fyra tillfällen. 
– Jag tycker att vi tog till oss det vi hade pratat om efter den matchen. Det är det som är roligt att se, det är många som går in och gör ett bra jobb idag.

Hemmalaget Alingsås inledde den andra halvleken bäst och gick upp till 13-13 redan sex minuter in i halvleken. Med knappa kvarten kvar att spela tog Alingsås dessutom ledningen för första gången i matchen, men Sävehof kämpade sig tillbaka. Unga spelare som Oskar Sunnefeldt (nio mål denna kväll), Gustav Davidsson, Eric Westergren och Simon Möller, som fick hoppa in på straffarna mot slutet, gjorde viktiga insatser och Sävehof kunde därför vända tillbaka matchen. Segersiffrorna skrevs till 29-26. 

Nu väntar en kvartsfinalserie mot Malmö – något som Eliasson ser fram emot.
– Det blir en god tändvätska och det känns bra att få Malmö. De är ett väldigt bra lag, men vi tror på oss och vi ska göra betydligt bättre matcher än senast.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..