Handboll, Dam, SHE, SŠvehof - Skuru

SEGER I TOPPMÖTET MED SKURU

Damerna besegrade Skuru med 28–26 i toppmötet i SHE. En stor bidragande orsak var Isabella Mouratidou som gjorde en riktigt bra andra halvlek.

– Det var kul att få spela. Jag hade ett grymt försvar framför mig, säger målvakten.

Sävehof tog emot förra säsongens semifinalmotståndare Skuru under fredagskvällen i Partille Arena. Gulsvart kom senast från en seger över Önnered med 24–20 och hade inlett säsongen med tre segrar och en förlust. Gästande Skuru hade gått som tåget under inledningen av SHE och vunnit samtliga fyra matcher i inledningen av SHE.

Det var också Nackalaget som inledde piggast. Bortsett från två snabba Sävehofmål i början av matchen var det Skuru som förde spelet och var, bortsett från några få minuter, alltid i ledningen med en eller några bollar. Rebecca Nilsson var svårpasserad mellan stolparna och framåt spelade tabelltvåan fantasirikt vilket skapade huvudbry för Sävehofförsvaret. Efter 30 minuter var det bortaledning med 15–13.

– Vi fick inte de lätta målen och vi kämpa för varje mål. Sen hade vi lite för många missar i lägen vi borde suttit, säger Isabella Mouratidou.

Det blev en scenförändring i starten av den andra halvleken. Sävehof fick ordning på spelet och hade vänt på matchen efter 41 minuter då det stod 20–19. En stor orsak till det var Isabella Mouratidou som hade kommit in i hemmamålet och bjöd på flera vassa räddningar vilket gav Sävehof chanser att kontra. 

Framåt var det som så många gånger förr Emma Fernis som stod för det mesta. I matchen mot Önnered gjorde hon hela elva mål och även om det inte blev lika många i denna matchen – fem – visade hon fint målsinne vid de lägen som gavs. Även Linnea Pettersson, Olivia Mellegård och Johanna Forsberg noterades för fem mål i kvällens match.

Men även om hemmalaget var bättre de sista 30 minuterna skulle det bli ett rafflande avslut på toppmötet. Det var lika på 26 med lite mer än två minuter kvar att spela. Gulsvart lyckades därefter göra två raka mål vilket gav dem segern med 28–26.

– Vi har haft det kämpigt i egentligen varje match och i dag fick vi också kämpa som djur, säger Isabella Mouratidou som hade 50 i räddningsprocent. 

Vad är det som krävs för att kliva ännu närmare toppformen?

– Vi behöver ha mer tajming framåt och hitta vårt nya spelsätt. Vi kan inte slarva som vi gjort tidigare och verkligen spela för varandra. I dag tycker jag vi gör det, säger Isabella Mouratidou.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..