Handboll, SHE, Sävehof - Kristianstad

SEGER I SKARA

Två poäng fick IK Sävehof med sig hem från lördagens bortaresa till Skara. Matchen slutade 33–26 med fördel gulsvart.
– Att vi levererade en sådan här insats är väldigt bra inför slutspelet, sade Rasmus Overby.

Det var inledningsvis kort om tid mellan målen när trean och fyran i SHE-tabellen ställdes mot varandra på lördagseftermiddagen. Resultattavlan visade 2–2 efter mindre än en och en halv minuts spel i en start som präglades av full fart i bägge riktningar.
– Det var många mål i början och vi tycker att vi bjöd på lite för mycket. Våra satsningar i defensiven var lite för stora, vilket gjorde att de fick några enkla mål, ansåg huvudtränare Rasmus Overby.

Av förståeliga skäl kunde inte målen fortsätta trilla in i samma takt och när matchbilden väl etablerats en aning var det Sävehof som tog plats i förarsätet. Efter drygt en kvarts spel var det gulsvart tremålsledning för första gången i matchen. Ytterligare ett mål skulle sedan skilja lagen åt när 30 minuter var spelade. Med bara sekunder kvar till halvtidssignalen dundrade Nina Dano nämligen in 16–12.

I inledningen på andra ryckte Sävehof ifrån ännu mer och vann i slutändan med 33–26.
– Jag är nöjd med hur första halvlek såg ut och vi kom även fint ut i andra. Ganska snabbt stängde vi matchen och vi delade sedan på målen.
Sammanfattningsvis var Overby belåten med spelarnas insats.
– Det här var en väldigt bra vinst, för det är ett svårt ställe att spela på. Det var en väldigt rolig handbollsmatch med mycket fart och slutspelskänsla.

Segern innebär att det alltjämt är en spännande toppstrid i SHE där det skiljer två poäng upp till serieledande H65 Höör med två omgångar kvar innan slutspel. Sävehofs nästa motståndare? Höör hemma i Partille Arena på lördag 6:e mars.
– Det är en rolig match med mycket känsla och fight. Vi kommer göra allt för att vinna, precis som de kommer att göra.

Skara HF:s målskyttar: Melanie Felber 6, Mikaela Johansson 4, Sofie Berndtsson 3, Carolina Järlstam 3, Emma Arlestad 2, Elsa Aling 2, Linnea Sundholm 2, Ida Holm 2, Elizabeth Collado Ngamandouva 1 och Maja Eriksson 1.

IK Sävehofs målskyttar: Laura Jensen 5, Nina Dano 4, Trine Mortensen 4, Mathilda Lundström 4, Ida Lagerbon 4, Nina Koppang 3, Jamina Roberts 3, Thess Krönell 2, Elin Heikka 2, Thea Blomst 1 och Wilma Kroon Andersson 1.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..