SEGER I PREMIÄREN MOT ESLÖV

Sävehof vann SHE-premiären mot Eslöv med 34–20. Detta efter att Wilma Andersson kommit in och stängt igen i den andra halvleken.

– Jag har ett fantastiskt försvarsspel framför mig och då blir det inte svårt att rädda, säger succémålvakten.

Efter en lång väntan var det dags för seriepremiär i SHE. Sävehof, med en hel del nya spelare i truppen, ställdes mot Eslöv i den första av kvällens två matcher i Partille Arena – herrarna mötte RIK senare under kvällen.

Hemmalaget började något trevande. Kanske var det premiärnerverna som spökade för bollarna ville inte in bakom Fia Ertzinger i Eslövmålet som öppnade starkt. Bortalaget ledde med 2–4 efter knappt 12 minuter och Henrik Signell valde att ta timeout. 

Även om spelet inte klaffade fullt ut så här en kvart in på säsongen, tog Sävehof över initiativet. Anförda av landslagsspelaren Emma Fernis, som stod för det mesta i målväg för de gulsvartas del, kunde fjolårsfinalisten gå till halvtidsvila med en uddamålsledning – 11–10.

– Lite darrig första halvlek tycker jag, säger Emma Fernis och fortsätter.

– Vi smäller inte på bakåt och satsar inte ordentligt i anfallet. Det var säkert lite premiärnerver. Det brukar vara så.

Den andra halvleken inleddes precis lika tuff och tajt som den första. Eslöv fortsatte att hålla jämna steg med Sävehof som inte fick någonting gratis. Men precis som förra säsongen kom Gulsvart upp i en högre nivå under de sista 30 minuterna. Nyförvärvet från Skara, Wilma Andersson, kom in mellan stolparna och stängde igen. 19-åringen stod för flertalet vassa räddningar och var en stor anledning till att hennes lag kunde gå upp till en fyramålsledning med 20 minuter kvar att spela.

–Jag har ett fantastiskt försvarsspel framför mig och då blir det inte svårt att rädda. Sen är det ett gött lag och alla peppar varandra vilket blir avgörande, säger burväktaren.

Sävehofs ledning blev bara större och större. Med tio minuter kvar att spela stod det 24–16 och det var ett försprång som Eslöv aldrig orkade hämta upp. Sävehof vann till slut med 34–20.  Nästa match spelas på onsdag då det är derby – Gulsvart åker till Frölunda för att möta Heid.