Handboll, Handbollsligan, Varberg - Sävehof

SEGER I OMSTARTEN AV HANDBOLLSLIGAN

IK Sävehof besegrade HK Varberg i omstarten av Handbollsligan på onsdagskvällen. Det dröjde länge innan gulsvart släppte in mål och segersiffrorna skrevs till 26–21.

En matchintensiv höst fick inleda säsongen för IK Sävehofs herrlag. Inför onsdagens omstart av Handbollsligan parkerade laget på åttonde plats i tabellen och dagens mål var att utöka poängskörden från 22 till 24.

En av spelarna som imponerande stort under hösten var Gzim Salihi. Tyvärr missade han de sista matcherna av 2019, men mot Varberg var högernian tillbaka i spel och såg till att göra sin närvaro känd direkt genom att pricka in 1–0. Defensiven var annars Sävehofs starkaste del i den första halvleken där Agust Björgvinssons nolla förblev intakt under de tio första minuterna. Då hade laget hunnit göra fyra och övertaget var sedan något Sävehof aldrig släppte ifrån sig.

Med fem minuter kvar av halvleken satte Vetle Eck Aga dit 11–3 och det fanns bud på mer. Ändå lyckades hemmalaget krypa något närmare innan matchklockan hunnit upp på 30. Sävehof-ledning med 12–7 var ställningen efter den första halvleken.

Jonathan Edvardsson gjorde fyra av lagets sex första mål i halvlek nummer två. Lagkaptenen låg bakom att Sävehof kunde dryga ut ledningen till större marginaler igen och belönades efteråt med utmärkelsen som matchens bästa spelare. 26–21 blev siffrorna som ordnade två poäng till gulsvart. En positiv omstart spelmässigt således, men obehagligare scener utspelade sig med ungefär tio minuter kvar att spela. Salihi, som fått flertalet smällar mot huvudet under säsongen, åkte på ännu en och återkom inte till spel denna kväll.

Lagets nästa match spelas på måndag, då är det dags för derby mot Redbergslids IK hemma i Partille Arena. Förutom prestigen är det även en viktig match rent tabellmässigt där det endast är en poäng som skiljer lagen åt inför mötet, även om Sävehof har en match mindre spelad.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..