SEGER I MÅLSNÅLT MÖTE MED AIK

Sjätte omgången av Handbollsligan tog IK Sävehof till huvudstaden och möte med AIK i Solnahallen. Det blev en målsnål historia där segersiffrorna skrevs till 19-18.
– Det är styrka att vinna en svår bortamatch, säger manager Anders Eliasson efter segern.

Det var AIK som tog ledningen på en kvick kontring, men Jonas Larholm kvitterade snabbt på straff efter att Christoffer Brännberger behandlats oschysst inne på linjen. William Bogojevic ordnade sedan ledningsmålet till 2-1, men mer än så skedde inte i målväg under matchens första åtta minuter. Distansavslut från nio meter var länge melodin för Sävehof, men den målsnåla matchbilden skulle vara intakt matchen igenom och inget av lagen lyckades heller skapa någon tydlig distans till motståndarna. Efter 30 minuters spel visade resultattavlan 11-9 till Sävehofs fördel.

Inte heller den andra halvlekens inledning var något för målkonnässörerna. Med noll mål på de första tre minuterna var det istället målvakterna som fick visa klassen. Det krävdes en straff och en supersäker Larholm för att få igång målskyttet i andra.

Ledningen med 12-9 var ett undantag. Annars var det som att ett hinder dök upp så fort Sävehof var i tvåmålsledning med chans att utöka. Detta gjorde att laget inte lyckades dra ifrån och 45 minuter in i matchen var det istället lika-läge igen, 15-15. Gustaf Wedberg gav laget ledningen med tio minuter kvar och två raka Agust Björgvinsson-räddningar gav Sävehof chansen, men inte heller då släppte det.
– Det var lite jobbigt och kugghjulen stämde inte riktigt för spelarna där. Vi kämpade och alla ville hela tiden så vi hade ett gott driv på så sätt, även om vi inte fick det att stämma helt idag, säger Eliasson om att laget inte lyckades rycka ifrån.

Med fem minuter kvar var det Bogos tur att ge laget ledningen igen. Kort därefter åkte AIK på en utvisning och Viktor Ottossons efterföljande mål skapade det lilla andrum som i slutändan ordnade segern. Men det skulle bara bli med ett måls marginal och med stor dramatik i slutsekunderna höll det ändå på att bli en repris på senaste matchen mot GUIF där ledningen tappades till oavgjort med blott fyra sekunder kvar.
– Det påminde mycket om GUIF-matchen på slutet, men idag blåste han helt rätt och spelet skulle vändas. Sen att utfallet till slut går till oss är väl att vi jobbat till oss det.
– Vi var värda segern men ska vara ödmjuka för vi gör inte vårt bästa. Agust är väldigt duktig idag och räddar oss, Jonas är duktig och gör viktiga saker, sen vill jag lägga till Bogo i den kategorin också. Annars är det många som måste höja sig.

Segersiffrorna skrevs slutligen till 19-18 och på bussresan hem från Stockholm får laget nu ladda om batterierna inför onsdagens hemmamatch mot Ystads IF. Det täta matchandet är dock inget som oroar något särskilt, utan det är något som Eliasson och resten av tränarteamet har med i kalkylen.
– Vi gick runt rätt bra på laget idag och det var en tanke med det hela. Vi ska träna imorgon, stänga den här matchen och sen titta på Ystad. Vi kommer vara förberedda på onsdag!