Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Guif

SEGER I JÄMNT MÖTE MED GUIF

IK Sävehof tog två poäng på onsdagskvällen när Eskilstuna GUIF kom på besök i Partille Arena. Det var aldrig mycket som skiljde lagen åt målmässigt och i slutändan blev det gulsvart seger med 31-30.
– Det är bra att vi vinner men mer än så är det inte, sade en inte helt nöjd Anders Eliasson efter matchen.

Mötet mellan IK Sävehof och Eskilstuna GUIF inleddes jämnt och fortsatte sedan på samma sätt matchen igenom. Sebastian Karlsson kunde kontra in matchens första mål och sedan turades lagen länge om att överlista varandras målvakter. Efter elva minuters spel blev GUIF första lag att ta en ledning med större än ett måls marginal när de gick ifrån till 7-5. Prägeln på matchen förändrades dock inte nämnvärt av det, utan lagen fortsatte att växla mål och målchanser med varandra.
– Vi hade problem bakåt idag och de gjorde mål på oss hela tiden, förklarade manager Eliasson om vad som inte stämde i matchen.

Om än litet, så är ett sådant underläge dock aldrig välkommet. Och när halvlekens avslutning närmade sig skulle GUIF-försprånget tas ikapp. Jonathan Edvardsson krånglade sig förbi sin bevakning och fixade 15-15 med tre minuter kvar till halvtidssignalen. Halvleken slutade utan att kunna separera lagen åt med 17-17 på jumbotronen i Partille Arena.

Agust Björgvinsson, som kom in i målet i mitten av den första halvleken, radade upp räddningar i början av den andra halvleken. Det var en av anledningarna till att William Bogojevic kunde sätta dit en efterlängtad ledningsboll för Sävehof. Det var starten på en mycket svängig period i matchen. För det dröjde inte många minuter innan GUIF återtagit sin tvåmålsledning. Men ännu mindre tid krävdes för Sävehof att dra det ännu ett varv när först Joakim Larsson, sedan Jonathan Edvardsson och sist Sebastian Karlsson på blott 63 sekunder fixade så att Sävehof tog tillbaka ledningen.

Det var också det som vann matchen för Sävehof. Gästerna orkade inte med en vändning ytterligare, trots att en kvittering var nära med bara sekunder kvar att spela. Segersiffrorna skrevs slutligen till 31-30 med Oskar Sunnefeldt som sista målskytt.
– Vi var inte där i dag och det förvånar mig oerhört. Det är jag besviken på, men är glad över att vi visar moral och vänder underlägen.
– Jag tycker inte att energin fanns där. Vi försökte få igång det hela tiden och lyckades i alla fall knipa vinsten med ett mål så det var skönt. Men vi är inte alls nöjda, konstaterade Eliasson.

Fler nyheter

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..