Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - AranŠs

SEGER I DERBYT EFTER KARLSSONS KANONER

Herrarna vann västkustderbyt mot Aranäs med 34–23. Planens kung var Sebastian Karlsson som gjorde hela 15 mål.

– Det mesta gick väl vägen i dag, säger en nöjd högersexa efter matchen.

Efter att damerna tagit ett ärevarv efter segern mot Skuru var det dags för herrarna att kliva in på Partille Arenas golv för västkustderby mot Aranäs. Sävehof förlorade senaste matchen borta mot Malmö och var ytterst revanschsuget efter säsongsinledning som inte riktigt varit som laget tänkt sig.

Det fick också Aranäs känna på i inledningen av fredagskvällens kamp. Hemmalaget la i högsta växeln från start och drog ifrån till en 5–0-ledning efter sju och en halv minut. I särklass bäst på plan under de första 30 minuterna var Sebastian Karlsson. Högerkanten fick dra ett tungt lass på sin position i Victor Fridéns frånvaro och som han gjorde det. När domarna blåste för halvtid och det stod 18–11 på resultattavlan hade Karlsson gjort tio av dem.

– Det var några gånger i försvaret i början där jag missade lite men framåt var det inte mycket att klaga på. Tio av tio, konstaterar Sebastian Karlsson glatt.

I den andra halvleken defilerade Sävehof och publiken fick nöjet att se ett lekfullt och effektivt hemmalag. Sebastian Karlsson fortsatte briljera på kanten. Både genom eleganta framspelningar och läckra straffar. Att detta var säsongens prestation från en spelare i Gulsvart råder det inga tvivel om. Kanske var det den bästa matchen någon gjort hittills i Handbollsligan.

– Jag hade en match mot Hammarby en säsong där jag gjorde 10 mål på 17 avslut men jag har aldrig gjort så här många mål i en match i seniorsammanhang, säger Sebastian Karlsson.

Hemmalaget vann till slut derbyt med 34–23 och när det började rinna iväg lagen emellan kunde Sävehof kosta på sig att showa lite för publiken. Detta främst genom vad man kan kalla ”kantjapanare”. Även här var Karlsson inblandad i samtliga tre mål när detta praktiserades.

– Vi gjorde säkert 20 sådana i går på träningen. Jag och Viktor Ottosson sa till varandra innan matchen att ”får vi läge gör vi det”. Vi fick ett läge nästan direkt men då glömde jag att passa men jag fick ju bjuda tillbaka senare, säger Sebastian Karlsson.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..