Handboll, Handbollsligan, Önnered - Sävehof

SEGER BORTA MOT ÖNNERED

IK Sävehof säkrade två poäng borta mot Önnereds HK på fredagen. Segersiffrorna skrevs till 23–21 där avslutningen blev dramatisk.

Med blott en vilodag efter vinsten i Champions League mot Eurofarm Rabotnik var det på fredagskvällen dags för IK Sävehof att ställa om för spel i Handbollsligan igen. Bortamatch mot Önnereds HK stod på programmet och det var hemmalaget som gjorde matchens två första mål. Sedan klev Jonathan Edvardsson in i de offensiva handlingarna när han satte dit lagets första. Gzim Salihi ordnade därefter kvitteringen och det var tillbaka på ursprungsläget igen.

En som tog en stor roll under framförallt matchens första halva var Agust Eli Björgvinsson. Då stoppade han 67 % av skotten han fick emot sig och visade även vilja att vara med i det offensiva. Passningen fram till Gustaf Wedbergs 4–3 var utsökt, men han toppade det lite senare när det nog bara var han själv som i trängt läge såg att det fanns en möjlighet att lägga den på kontrande lagkamrat.

Sävehof hade greppet om matchen och kunde gå till halvtidsvila i ledning 11–6. När det var dags för andra halvlek visade Sebastian Karlsson upp sin skicklighet med flera avslut i nät, men även ÖHK kom igång bättre. På bara tio minuter hade de lyckats göra lika många som på hela första och det skulle bli dramatiskt mot slutet.

Med två minuter kvar att spela skiljde det endast en boll mellan lagen och då klev ”Jonte” Edvardsson fram igen. Med Sävehofs två sista mål i matchen såg han till att laget kunde hålla undan och vinna med 23–21.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..