Handboll, Handbollsligan, AlingsŒs - SŠvehof

SEGER BORTA MOT KARLSKRONA

Efter fyra raka förluster på bortaplan reste IK Sävehof till Karlskrona med hopp om att spräcka en negativ trend. Uppdraget lyckades och laget säkrade en seger med 26-24 på fredagskvällen.
– Vi vill vara med där uppe i toppen och det visade vi idag, konstaterade manager Anders Eliasson efter att de två poängen säkrats.

Få mål som skiljer lagen åt har varit ett återkommande tema när IK Sävehof har spelat i Handbollsligan den senaste tiden. Fredagens bortamöte med HIF Karlskrona var inget undantag. Det var en målsnål inledning där första Sävehof-målet kom efter sju minuters spel när Oskar Sunnefeldt hittade rätt. Fram till dess var det Karlskrona-målvakten Uros Tomic, målramen eller avsaknaden av rätta tajmingen mellan spelarna som hade hindrat anfallen från att sluta med jubel. Men inte heller hemmalaget fick igång sitt skytte så någon större fara var det ändå inte tal om.

Efter ungefär tio minuters spel kom målskyttet igång desto bättre och kvitteringen till 5-5 kom efter drygt halva den första halvleken. Återigen var det Sunnefeldt som var den som avslutade framgångsrikt och 20-åringen var stekhet under framförallt matchens första halva där han gjorde sex av lagets mål. Slutligen stannade han på åtta fullträffar och var med det målbäst denna kväll.
– Det var en laginsats i dag med ”Ogge” som spets och han gjorde det riktigt bra, kommenterade Anders Eliasson.

Trots den målmässigt tröga inledningen var det Sävehof som var i ledning när lagen tog sig in i omklädningsrummen för halvtidsvila. 10-9 visade resultattavlan och det fanns mer att bygga vidare på.
– Vi fick en tuff start och brände rätt många frilägen bland annat. Men sedan kom vi ändå ikapp och ledde i halvtid.

Inget av lagen ryckte heller ifrån i början på andra halvlek. Men när Sävehof under en period drabbades av många utvisningar på kort tid återtog Karlskrona ledningen. Något större övertag lyckades de dock inte skaffa sig, utan läget utjämnades relativt snabbt igen. Med tio minuter kvar var det Sävehofs tur att återta ledningen, denna gång genom Sebastian Karlsson på en kontring. När Gzim Salihi, med sitt underbara häng i luften som är så svårt att försvara sig emot, ordnade 25-22 med drygt tre minuter kvar att spela var det första gången något av lagen ledde med tre mål. Ett mycket bra läge att skaffa sig den marginalen, skulle det visa sig. För Karlskrona kom närmare ännu en gång och var bara ett mål bakom, men när Jonathan Edvardsson gjorde 26-24 med bara sekunder kvar att spela var saken äntligen klar.
– Vi hade ett mycket bra försvar där vi var pålästa och killarna visade att de var där, förklarade Eliasson angående vad nyckeln till segern var.
– Sedan var det många som gjorde en bra insats. Vetle (Eck Aga) gjorde det bra bakåt och även offensivt, Gzim (Salihi) kom in och gjorde ett par viktiga mål, (Sebastian) Spante tog för sig och ”Sebbe” (Karlsson) gjorde ett par viktiga viljemål och visade attityd.

Därmed summeras en trevlig handbollskväll med två sköna poäng till Sävehof. Nu flyttas fokus mot måndag och mötet med Lugi hemma i Partille Arena.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..