Handboll, Handbollsligan, Kvartsfinal 3, HK Malmš - SŠvehof

SEGER BORTA MOT HK MALMÖ

Förra säsongen tog slut mot HK Malmö. I en spelmässigt jämn kvartsfinalserie var det Skånelaget som drog det längsta strået i samtliga kamper och vann med 3-0 i matcher. På tisdagskvällen fanns det således chans till revansch när IK Sävehof reste söderut för möte med regerande SM-finalisterna i Baltiska Hallen.

Och det började på allra bästa sätt. Oskar Sunnefeldt smällde in matchens två första mål och efter fem minuters spel var det Sävehof-ledning med 4-0. Just Sunnefeldt kom att spela en nyckelroll och kombinerade distansskott med centimeterprecisa inspel på linjen. I den första halvleken hann han med sex mål framåt och två assists, när matchklockan hade tickat klart var han uppe i hela nio mål.

Fyramålsöverläget som Sävehof jobbat sig till krympte så småningom till två måls marginal och lagen gick till halvtidsvila med 12-10 på resultattavlan.
– Vi hade ett otroligt bra försvarsspel och stod upp bra. När vi hade 4-0 så hade vi ändå bränt två frilägen, så det fanns chans att ha en ännu större ledning. Sen jobbar sig Malmö in i det och det är jämnt, säger manager Anders Eliasson om inledningen på matchen.

Det gulsvarta ledarteamet bestämde sig för att göra ett målvaktsbyte i halvlek och in klev Simon Möller. Agust Björgvinsson hade varit 44-procentig i första och även Möller visade kvalitet när han motade två av de tre första Malmö-skotten han utsattes för.

Halvlek nummer två fortsatte sedan att vara jämn, men några minuter runt mitten på halvleken kunde visat sig vara av nyckelkaraktär. Sävehof gick ifrån till 20-16 och skaffade sig en fyramålsledning ännu en gång. Malmö jobbade sig dock tillbaka igen och kvitterade till och med när det endast var två och en halv minut kvar att spela. Dramatik? Yes, men det här skulle bli Sävehof-seger.

För i anfallet efter kvitteringen fixade Gzim Salihi lagets första och enda straffkast i matchen, Jonas Larholm gjorde inget misstag utan hittade luckan på Dan Beutler i Malmö-målet. När hemmalaget skulle försöka kvittera igen genom ett inspel till linjen, var det Christoffer Brännberger som använde sin räckvidd och påpassligt greppade tag i bollen. I det läget valde coach Andreas Stockenberg att ta timeout för att samla laget inför de avslutande sekunderna. Minerna på Sävehof-spelarna var dock inte särskilt sammanbitna, utan det fanns en optimism och såg ut att finnas en glädje inför situationen.
– Vi ville gilla läget. Vi vill må bra i de situationerna när vi ska in och spela, säger Eliasson.

En som verkade trivas utmärkt i det läget var kapten Jonathan Edvardsson som med sitt första mål för kvällen såg till att punktera matchen. Målet innebar 25-23 till Sävehof och seger till gulsvart.
– Det är skönt med lite revansch på kvartsfinalen från i våras, men vi ville framförallt ha två poäng.
– Vi ville ha två mot Ystad senast och förde den matchen, men räckte inte till i slutet. Nu kunde vi fullfölja som vi vill göra och tog två goa poäng.

Nästa match spelas redan på torsdag (18:e oktober). Då är det hemmamatch för möte med AIK i Partille Arena som gäller, avkast 19:00.

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..